Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât te costă să te muți în SUA. Specialiștii au aflat suma necesară pentru a trăi visul american

Vrei să trăieşti visul american? Ai toate şansele, dar te costă peste patru milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 09:00

La această sumă au ajuns economiştii americani care au adunat nevoile unei familii cu doi copii. Costul visului american a ajuns anul acesta la o valoare record: s-a scumpit cu un milion de dolari în 12 luni.

Studiul a luat în calcul achiziţionarea unei case, creşterea copiilor, maşinile şi vacanţele din timpul unei vieţi estimate la 77 de ani, plus economiile pentru pensie.

Când am putea călători în SUA, cel mai devreme, fără vize

Vezi și

Românii ar putea călători în SUA fără vize, cel mai probabil, de la începutul anului următor pentru că urmează un proces birocratic. Autorităţile americane trebuie să valideze această scădere a ratei de refuz a vizelor pentru români sub 3%, apoi Departamentul de Stat trebuie să informeze Departamentul de Securitate Internă, care trebuie să facă propriile verificări, apoi informează Congresul că România îndeplineşte aceste condiţii pentru ca românii să poată călători în SUA pe o perioadă mai mică de 90 de zile fără viză, apoi urmează votul propriu-zis. 

Au fost făcute eforturi ca această rată de refuz a vizelor pentru români să scadă sub 3%, o condiţie vitală pentru acest program. Au fost îndeplinite şi alte condiţii tehnice şi de securitate pentru a putea accede în acest program, pentru că în UE, doar noi, Bulgaria şi Cipru mai cerem la ambasadă viză pentru a putea merge în America. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri economice » Cât te costă să te muți în SUA. Specialiștii au aflat suma necesară pentru a trăi visul american