Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin

Românii care dețin case și mașini scumpe sunt obligați să plătească anul acesta "taxa pe lux". Fiscul va începe să trimită înștiințări persoanelor care au proprietăți cu o valoare mai mare de jumătate de milion de euro. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 27.04.2024, 19:55

Vezi și

Florentina Lazăr, reporter Observator: Măsura face parte dintr-un proiect de act normativ. După ce ordonanța va fi adoptata și publicată în Monitorul Oficial, ANAF are termen 30 de zile sa trimită aceste înștiințări. Notificarea va conține datele de identificare ale contribuabilului, obiectul notificării, dar și suma pe care acesta trebuie sa o plătească. Plata se poate face până la 30 septembrie. Românii care dețin locuințe mai scumpe de 500.000 euro sunt obligați sa plătească impozitul de 0,3% din tot ceea ce depășește această sumă. Același impozit de 0,3% va fi plătit și de românii care dețin mașini mai scumpe de 75.000 euro. În acest caz, taxa trebuie plătită până la 31 decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin