Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Construcţiile ilegale, greu de oprit. Un proiect de lege i-ar scăpa pe dezvoltatori de dosar penal

Construcţiile ilegale ar putea fi şi mai greu de oprit. Un proiect de lege i-ar putea scăpa de dosar penal pe dezvoltatorii care ridică blocuri fără autorizaţie sau fără a respecta condiţiile. Aceştia ar urma să fie sancţionaţi doar cu amendă.

de Redactia Observator

la 27.11.2018 , 22:24

Construcţiile ilegale ar putea fi şi mai greu de oprit. Un proiect de lege i-ar putea scăpa de dosar penal pe dezvoltatorii care ridică blocuri fără autorizaţie sau fără a respecta condiţiile. Aceştia ar urma să fie sancţionaţi doar cu amendă. În Capitală, un astfel de bloc, pentru care s-a dispus oprirea lucrărilor şi chiar s-a deschis un dosar penal, a fost aproape finalizat. În premieră, un alt imobil construit ilegal este demolat în aceste zile.

Muncitorii au construit un bloc pe Şoseaua Sălaj din Bucureşti. Au fost filmaţi la lucru, mai întâi în luna septembrie, imediat după ce autorităţile au dispus oprirea activităţilor. Motivul: Nu s-a respectat regimul de înălţime din autorizaţie, spune Primăria de sector. 

Şi astăzi se lucra. Până la apariţia echipei Observator. 

Vezi și

Spre disperarea vecinilor care, de câteva luni de zile, nu mai văd lumina soarelui, ci doar un zid şi ferestre care dau la ei în curte. Clădirea are parter, două etaje şi mansardă dublă. Mai mult decât permite autorizaţia, spun vecinii.

Cei care au ridicat blocul au ajuns cu peretele lipit de gardul vecinilor. Si au dat apoi seama ca muncitorii nu mai au loc sa intre pentru a face tencuiala. asa a au vrut sa daramen gardul., Vecinii s au opus

Dosarele penale deschise pentru aceste nereguli ar putea fi închise, dacă un proiect de lege surprinzător va primi vot favorabil. Astăzi, constructorii care nu sistează lucrările pot fi urmăriţi penal. Pe viitor ar putea scăpa doar cu o amendă. Proiectul aflat acum în Camera Deputaţilor ar putea intra la votul final luna viitoare. 

Demolarea construcţiilor ridicate ilegal pare încă o misiune imposibilă. După şase ani de procese, locatarii unui cartier din sectorul 4 al Capitalei au reuşit să obţină demolarea unui bloc constuit ilegal.

La câţiva metri distanţă, dezvoltatorul a mai ridicat un bloc identic. Acesta este locuit acum, dar instanţa a decis definitiv că trebuie demolat ultimul etaj. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri economice » Construcţiile ilegale, greu de oprit. Un proiect de lege i-ar scăpa pe dezvoltatori de dosar penal