Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cresc pensiile pentru 3 milioane de români din septembrie. Cine primeşte cei mai mulţi bani

Recalcularea pensiilor din septembrie aduce venituri mai mari pentru mai mult de 3 milioane de vârstnici. Creșterea va fi în medie de 500 lei. Până acum, mai mult de jumătate dintre dosarele de pensii au fost recalculate, iar deciziile vor ajunge la oameni începând cu data de 15 august. Atenţie însă: recalcularea poate veni şi cu erori. 

de Florentina Lazăr

la 06.08.2024 , 13:50

De la 1 septembrie începe mica recalculare. La calculul pensiei vor fi adăugate veniturile nepermanemte: sporurile, primele și al treisprezecelea salariu. În momentul în care primesc deciziile de reclaculare, pensionarii sunt sfătuiți să verifice informațiile din document, mai exact datele de identificare și perioadele contributive. Dacă identifică vreo greșeală, aceștia au posibilitatea de a contesta recalcularea în termen de 45 de zile la Casele Teritoriale de Pensii. 

Peste 3 milioane de pensionari vor avea venituri mai mari

Cele mai mari majorări vor fi pentru vârstnicii cu stagii de cotizare de peste 40 de ani pentru că vor acumula puncte de stabilitate. Alţi peste 1 milion de pensionari vor avea veniturile îngheţate.

Vezi și

Pe card, pensiile recalculate vor intra pe 12 septembrie.

Recalcularea costă Guvernul 2,5 miliarde de lei în plus pe lună, însă oficialii dau asigurări că nu vor fi probleme în ceea ce privește plata pensiilor. De la 1 ianuarie 2025 urmează o nouă majorare a pensiilor. Acestea vor fi indexate cu rata inflației și cu 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Majorarea va fi de cel puțin 10% susține șeful casei de pensii.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Ştiri economice » Cresc pensiile pentru 3 milioane de români din septembrie. Cine primeşte cei mai mulţi bani