Antena Meniu Search
x

Video Cum a dus măsură plafonării TVA-ului la scumpirea anumitor produse. Alimentul al cărui preţ a crescut cu aproape 50%

Plătim mai puţin pentru alimentele de bază faţă de luna iunie 2023. Sau cel puţin aşa spune Consiliul Concurenţei, care a ajuns la această concluzie după ce a analizat preţurile din marile magazine. Paradoxal, măsura plafonării adaosului comercial a adus şi scumpiri la unele produse.

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 19:54

Vezi și

Consiliul Concurenței a analizat preţurile din 10 supermarketuri şi a văzut ieftiniri între 20% şi chiar 50% la morcovi, ceapă, făină, struguri, mălai, prune şi telemea. Sunt preţurile din decembrie comparate cu cele din iunie, când nu exista măsura plafonării. Costă mai puţin cu 10-20% şi uleiul, pâinea, tacâmurile de pui, cartofii, merele golden şi fasolea.

Măsura plafonării a fost prelungită cu două luni

Pentru alte produse, precum spata de porc, pulpele de pui, laptele, zahărul şi iaurtul, scăderile de preţuri sunt sub 10%. Au existat şi alimente care s-au scumpit. Castraveții, de exemplu, costă cu 47% mai mult, usturoiul s-a scumpit cu 15%, merele roşii cu 3%, ouăle cu aproape 4%, iar ardeii cu 2%.

Măsura plafonării a fost prelungită cu două luni. În total, sunt 17 alimente de bază, nu 21 câte erau până acum. Guvernul a scos de pe listă carnea tocată şi cozonacul şi a introdus, în schimb, magiunul şi untul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cum a dus măsură plafonării TVA-ului la scumpirea anumitor produse. Alimentul al cărui preţ a crescut cu aproape 50%