Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Guvernul dă bani pentru șantierele deschise de primării și consilii județene, blocate de creșterea prețurilor

Guvernul dă bani pentru zeci de şantiere deschise de primării și consilii județene, blocate de preţurile uriaşe la materialele de construcţii. Sunt lucrări publice care riscau să nu mai fie terminate.

de Mădălina Chiţac

la 14.04.2022 , 21:46

1,77 de miliarde de lei vor ajunge la firmele de construcţii care se ocupă de lucrări publice. Banii sunt pentru a compensa creşterea preţurilor la materialele de construcţii. Măsura face parte din pachetul de sprijin convenit în Coaliţie. Preţurile materialelor de construcţii au crescut şi cu 50 la sută. Costurile la beton sau oțel, însă, sunt acum duble sau chiar triple față de anul trecut. Unii constructori au oprit şantierele, pentru că, spun ei, nu pot lucra în pierdere, iar sumele stabilite prin contractele încheiate anii trecuți nu mai pot fi acoperite.

Vezi și
Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Guvernul dă bani pentru șantierele deschise de primării și consilii județene, blocate de creșterea prețurilor