Antena Meniu Search
x

Video Închiderea centrului de vaccinare din Gorj, privită cu ochi răi de localnici. Oamenii, nevoiţi să parcurgă aproape 30 de kilometri pentru a se imuniza

Facturile tot mai umflate la energie, dar şi la gaze duc şi instituţiile publice pe marginea prăpastiei.Un centru de vaccinare din Gorj, singurul pe o rază de kilometri buni, ar putea fi închis, după ce autorităţile n-au mai putut plăti facturile uriaşe la utilităţi.

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 10:21

Ultima factură de gaze naturale l-a speriat pe edilul din Motru

Nu mai puţin de 35 de mii de lei are de plătit primarul pentru încălzirea clădirii. Aproape de trei ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. A cerut sprijinul DSP-ului pentru a achita factura. 

Cosmin Morega, primar Motru: Dacă dumnealor vor găsi variante ca să le poată suporta, centrul poate funcţiona. În caz contrar, voi face o adresă scrisă pentru a fi relocat, mutat în altă parte pentru a reduce aceste cheltuieli. Nici bugetul local nu îşi va permite încă câteva luni bune să plătim aceste facturi.

Oamenii nu văd cu ochi buni această decizie

Pe acelaşi subiect

În cazul în care se închide centrul de vaccinare, localnicii vor trebui să parcurgă aproape 30 de kilometri pentru a se imuniza, până în localităţile Strehaia sau Baia de Aramă.

Bărbat: Dacă se închide centrul, unde mai mergem? Cei care sunt din împrejurimi, toată lumea vine aici la Motru. Unde să se ducă? Nu are unde.

Femeie: Nu ar trebui să fie închis, atunci se va aglomera în altă parte. 

Chiar dacă fluxul celor care merg să se imunizeze a scăzut în ultima perioadă, cadrele medicale nici nu se gândesc la varianta închiderii sau mutării centrului.

Victor Popescu, medic centru: Aici este deja o tradiţie până acum şi cei mai mulţi vin aici. La medicii de familie se prezintă mai puţini decât aici. Acum, iarna e aproape trecută, două luni s-au dus, cheltuielile vor fi mai mici. 

Mihaela Istodor, asistent medical: Ar trebui să rămână deschis datorită faptului că fiind singurul centru din zonă şi distanţele sunt mari către Târgu Jiu, Baia de Aramă sau pe unde mai sunt celelalte, ideal ar fi să rămână aici. Sunt mulţi oameni în vârstă.

Dacă în urmă cu două luni centrul de vaccinare primea peste 250 de oameni pe zi, acum nu vin mai mult de 40 zilnic. În plus, în acest centru se vaccinează şi copiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Închiderea centrului de vaccinare din Gorj, privită cu ochi răi de localnici. Oamenii, nevoiţi să parcurgă aproape 30 de kilometri pentru a se imuniza