Antena Meniu Search
x

Investiții de 490 milioane € și 600 noi locuri de muncă la Craiova, la singura fabrică din țară care va produce maşini comerciale şi electrice

Uzina Ford de la Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan. Noii proprietari promit că vor investi 490 de milioane de euro în umătorii trei ani şi vor ieşi pe piaţă cu maşini comerciale şi electrice. Capacitatea de producţie ar urma să crescă şi se vor crea 600 de noi locuri de muncă. 

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 08:02

Vezi și

Preluarea oficială a fabricii Ford de la Craiova s-a făcut în prezenţa premierului Nicolae Ciucă. Acesta s-a arătat încântat în special de faptul că în doi ani, aici se vor fabrica autovehicule electrice model Ford Puma. 

Nicolae Ciucă, premierul României: Este un transfer care vine cu o investitie de 490 milioane de euro în următorii trei ani, se vor produce patru noi tipuri de vehicule. Toate aceste investiții noi vin cu o serie întreagă de obligații, de angajamente pe bază de dialog la nivelul Guvernului, astfel încât să putem susține această tranziție de la motoarele pe combustie, la motoarele complet electrice. 

Guvernul s-a angajat să sprijine producătorii de vehicule electrice. Planul este ca 18.000 de staţii noi de reîncărcare să fie construite până în anul 2026. 13.000 dintre acestea se vor face din fonduri europene, iar cinci mii de la bugetul de stat. 

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Fabrica de la Craiova va fi singura fabrică care va produce atât vehicule pentru pasageri cât și vehicule comerciale. Ceea ce e un lucru îmbucurător pentru că vom avea acestă flexibilitate. 

Capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250 de mii de vehicule pe an la 272 de mii. De asemenea, se vor crea 600 de noi locuri de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Investiții de 490 milioane € și 600 noi locuri de muncă la Craiova, la singura fabrică din țară care va produce maşini comerciale şi electrice