Antena Meniu Search
x

Exclusiv Jobul pentru care angajatorii aproape se roagă de studenţi. Salariu de 3.500 lei

Tinerii din Generația Z, cei născuți între 1995 și 2010, sunt tot mai greu de angajat. Fiind foarte familiarizați cu tehnologiile digitale și capabili de multitasking, aceștia trebuie "ademeniți" la târgurile de joburi cu băuturi răcoritoare gratuite, selfie-uri la 360 de grade, muzică şi jocuri. Asta deși joburi sunt destule, iar salariile de început decente - 3.500 de lei pentru postul de promoter şsau consultant de vânzări.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.10.2022, 07:52

Vezi și

Vor program flexibil, salariu mare şi beneficii chiar dacă nu au experienţă - nu e uşor să convingi un tânăr din Generaţia Z să se angajeze, se plâng antreprenorii. Cum recrutarea lor a cam devenit o provocare, companiile de HR încearcă să îi atragă cu petreceri de recrutare.

"Deja mi-am făcut câţiva prieteni noi, distracţie. Caut un job în care să vorbesc cu oamenii pentru că sunt extrovertită şi să am contact cu persoanele", spune o studentă. La prima petrecere de recrutare care a avut loc în centrul Bucureștiului au participat peste 300 de studenți. S-au distrat, au dansat şi au despus CV-uri, chiar dacă nu erau foarte hotărâţi să se angajeze. "Am venit şi să studiem piaţa, dar şi să facem legături noi cu omenii, parteneriate. Vedem ce rezultă", a declarat Alexandru Radu - student.

Antreprenorii aproape i-au rugat pe tineri să se angajeze pentru un salariu între 2.500 şi 3.500 de lei

În timp ce stăteau tolăniţi şi făceau selfie-uri, tinerii primeau pliante cu ofertele de muncă. Firmele de HR sunt nevoite să inventeze noi metode de recrutare, ca să îi atragă pe membrii generaţiei Z. "Greutatea vine tocmai din talentul de a pune cap la cap aşteptările companiilor pentru care lucrăm cu aşteptările tinerei generaţii", a declarat Marian Dumitrescu - organizator.

"Din câte am observat în urma poll-urilor de pe comunitatea noastră, ei caută joburi remote, în general part-time, dar şi full-time, însă cât mai flexibil", a declarat Ciprian Nichita - fost student. La petrecerea de recrutare, companiile participante căutau sute promoteri şi consultanți de vânzări pentru reţele din toată ţara. Aproape i-au rugat pe tineri să se angajeze pentru un salariu între 2.500 şi 3.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Jobul pentru care angajatorii aproape se roagă de studenţi. Salariu de 3.500 lei