Antena Meniu Search
x

Miliardarul care a donat aproape 900 de milioane de dolari înainte de sărbători. Continuă o tradiție pe care a început-o în 2006

Warren Buffett donează aproximativ 870 de milioane de dolari către patru fundații controlate de către familia sa înainte de Ziua Recunoștinței, continuând astfel tradiția de a dona uriașa sa avere de aproximativ 120 de miliarde de dolari, transmite CNN.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 16:38

Dolari, imagine ilustrativă
Miliardarul care a donat aproape 900 de miliarde de dolari înainte de sărbători. Bărbatul continuă o tradiție pe care a început-o în 2006 - Shutterstock

Donațiile au fost făcute sub formă de acțiuni, iar un comunicat al conglomeratului Berkshire Hathaway a detaliat faptul că 1,5 milioane de acțiuni vor merge către Fundația Susan Thompson Buffett, care poartă numele soției miliardarului. Alte 900.000 de acțiuni vor fi împărțite în mod egal între trei organizații de caritate conduse de copiii săi.

Buffett a declarat că donațiile "le repetă pe cele făcute anul trecut de Ziua Recunoștinței" și că acestea "completează anumite promisiuni pe care le-am făcut în 2006 și care continuă până la moartea mea (la 93 de ani, mă simt bine, dar îmi dau seama pe deplin că joc în prelungiri)".

O tradiție care continuă de peste un deceniu

Anul trecut, a donat aproximativ 750 de milioane de dolari către aceleași fundații, continuând o tradiție pe care a început-o în 2006. Într-o scrisoare adresată acționarilor, Buffett a scris marți că el și copiii săi "au o convingere comună că averea transmisă din generație în generație, deși este legală și comună în mare parte din lume, inclusiv în Statele Unite, nu este de dorit".

În scrisoare se mai spunea că "avantajul Berkshire este că a fost construită pentru a dura" și că "caracteristicile și comportamentul distinctiv al companiei vor fi susținute de acțiunile mele la Berkshire".

Miliardarul de 93 de ani rămâne la conducerea acestei vaste companii. El l-a numit pe Greg Abel, șeful unei divizii de la Berkshire Hathaway, ca succesor al său în 2021. Recent, această companie a anunțat profituri record de peste 157 miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Miliardarul care a donat aproape 900 de milioane de dolari înainte de sărbători. Continuă o tradiție pe care a început-o în 2006