Antena Meniu Search
x

Video Noul plafon pentru energia electrică: 68 de bani per kilowatt/oră. Gaura la buget ar fi de 9 miliarde de lei - surse

Acord politic în privinţa facturilor uriaşe la energie: de la 1 februarie preţul per kilowat/oră pentru consumatorul casnic va fi plafonat la 68 de bani, potrivit surselor Observator. Este doar una dintre măsurile discutate la această oră în coaliţia PSD-PNL-UDMR.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 17.01.2022, 19:54

Vezi și

Şi liberalii, dar şi social-democraţii au venit în coaliţie cu câte un pachet de măsuri pe care le discută. Potrivit surselor Observator, de la 1 februarie consumatorii casnici şi IMM-urile ar putea avea un preţ reglementat la energie de 68 de bani, iar pentru companiile mari care depăşesc 400 de Mw per lună, liberalii propun să le fie acordate vouchere de la stat.

De cealaltă parte, social-democraţii mai propun şi dublarea consumului compensat. De asemenea, PSD-ul vrea reducerea TVA-ului la 5% pentru consumatorii casnici, precum şi pentru IMM-uri. Pentru ca statul să poată suporta aceste cheltuieli în plus, banii vor veni din suprataxarea companiilor din energie, dar şi din plata dividentelor plătite de acestea la bugetul de stat. Potrivit surselor Observator, dacă s-ar aplica aceste măsuri, gaura de la buget ar fi de 9 miliarde de lei. În mod excepţional, la această şedinţă au participat şi reprezentanţi ai ANRE care spun că aceste măsuri nu ar putea fi aplicate din pricina unor regulamente europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » Noul plafon pentru energia electrică: 68 de bani per kilowatt/oră. Gaura la buget ar fi de 9 miliarde de lei - surse