Antena Meniu Search
x

Video Rabla Plus 2022. Bugetul pentru firme, epuizat în mai puţin de două ore de la lansarea sesiunii

Astăzi au început înscrierile pentru programul Rabla Clasic şi Rabla Plus. Anul acesta programul guvernamental a demarat cu o întârziere de o săptămână, dar şi cu reguli schimbate din mers.

de Ioana Matei

la 13.05.2022, 14:00

Vezi și

Veste proastă pentru firmele care voiau să îşi achiziţioneze o maşină electrică prin programul Rabla Plus. Bugetul s-a epuizat în mai puţin de două ore de la lansarea acestei sesiuni. Au fost 190 de milioane alocate care au dispărut în jurul orei 11.45. Mai exact, au fost aproape 2.200 de dosare depuse.

Şi în cazul persoanelor fizice cererea este extrem de mare pentru maşinile electrice, unde valoarea tichetului poate să depăşească 10.000 de euro. Şi aici, în mai puţin de 3 ore de la lansarea programului s-au epuizat în jur de 100 de milioane de lei, adică aproape jumătate din bugetul alocat până în septembrie. Dealerii spun că platforma a avut nişte probleme dimineaţă, s-a blocat mai exact de 3 ori, însă acum ar funcţiona bine. 

Rămâne însă o problemă cu stocurile, dar şi cu livrările care pot întârzia cu 6 luni, poate chiar un an. Este bine ştiut că se pot alege anumite maşini, în funcţie de modelul disponibil dacă vreţi să ajungă mai repede. Există şi o schimbare faţă de luna februarie când a fost lansat programul. Nu vor mai exista alte sesiuni în afară de cea din septembrie. Dealerii spun că oferta este insuficientă pentru cererea care este acum pe piaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Rabla Plus 2022. Bugetul pentru firme, epuizat în mai puţin de două ore de la lansarea sesiunii