Antena Meniu Search
x

Video Razie de amploare în cel mai mare târg din Bucureşti. Mascaţii au încărcat un camion cu marfă contrafăcută: "Şi noi furăm, toată lumea fură în ţara asta"

Razie de amploare în cel mai mare târg al Capitalei, la Vitan. Poliţia le-a făcut o surpriză înainte de Crăciun vânzătorilor ambulanţi şi i-a lăsat fără marfa pe care o vindeau la negru. Mii de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, genţi şi accesorii, toate copiate după branduri de lux, au fost confiscate. Unii comercianţi au aflat de control, au lăsat tarabele goale şi s-au făcut nevăzuţi.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 11.12.2022, 19:40

Vezi și

Vânzătorii ambulanţi din cel mai mare târg al capitalei s-au trezit dimineaţă înconjuraţi de poliţie şi mascaţi. Marfa contrafăcută se vinde la negru, fără bon, fără casă de marcat. În plus, totul e falsificat, de la geci, genţi, eşarfe, pantofi sau ochelari de soare până la pungile în care se vindeau produsele, toate poartă numele unor branduri mari, de lux. Unde n-a fost cooperare, s-a intervenit cu ranga.

Cum se apără comercianţii

Un camion incarcat cu saci de marfa. Este cantitatea impresionanta confiscată de politisti dintr-un târg din sectorul 4 al Capitalei. Acolo s-ar afla haine şi accesorii  contrafacute care imitau perfect piese originale. Speriaţi de controalele poliţiei, unii vânzători şi-au ascuns marfa în pereţii falşi ai barăcilor.

"Această acţiune se desfasoară pentru a descuraja comerţul cu astfel de produse pentru ca asa cum credem noi nimeni nu isi doreste sa primeasca un cadou de sarbatori un produs contrafăcut. Vorbim de 88 de percheziţii atât la magazine cât şi la depozitele acestora", a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR. Nu e prima dată când vânzărorii sunt călcaţi de poliţie. În astfel de situaţii, scapă cine poate. Unii si au luat marfa contrafăcută în sacoşe şi au fugit. Alţii parcă au presimţit şi nu au  venit azi cu marfa pe tarabe. Însă nu se ascund să recunoască: aici găseşti de toate, doar că nimic nu e luat legal.  

"Noi nu avem posibilitatea să ne facem PFA-uri (n.r. Persoană Fizică Autorizată) sau astea. Noi facem aşa să ne câştigăm existenţa. În general s-a confiscat marfă din asta, cum se spune, care nu era... fake-uri m-aţi înţeles, adică adidaşi dar nu originali. Ei le pun la vânzare, nu spun că e original. Acte sunt de unde cumperi, dar aici nu mai are nimeni acte. Bineînţeles, de la ciordeală, din Turcia, din toate ţările astea. Spune-mi şi mie, dacă parlamentarii ciordesc, şi toată lumea ciordeşte, noi să nu ciordim aici?. Şi salamurile astea sunt furate. Şi noi furăm, toată lumea fură în ţara asta", spune un vânzător. O ştiu şi cei care vând, dar şi cei care cumpără. Poliţia a anunţat astfel de controale şi în perioada următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Razie de amploare în cel mai mare târg din Bucureşti. Mascaţii au încărcat un camion cu marfă contrafăcută: "Şi noi furăm, toată lumea fură în ţara asta"