Antena Meniu Search
x

Video România, pe locul al treilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe. Cluj-Napoca, cel mai scump oraş de la noi

Daca va întrebaţi unde anume sunt cele mai ieftine ori cele mai scumpe locuinţe, trebuie să aflaţi că România ocupă locul al treilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe. La polul opus, Austria este cea mai scumpă ţară europeană, conform unui studiu. 

de Angela Bertea

la 24.08.2023, 08:49

Vezi și

Potrivit studiului, România este pe locul al treilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe, după Bosnia şi Herţegovina şi Grecia. Spre exemplu, preţul mediu pentru o locuinţă în țară noastră a fost, anul trecut, de 1.417 euro/mp, în creştere cu aproape 150 de euro față de 2021.

Cluj-Napoca, cel mai scump oraş de la noi

Dacă e să vorbim despre cea mai scumpă ţară europeană privind locuințele, conform studiului, este Austria cu aproape 5.000 de euro/mp în 2022, urmată de Germania, Franţa și Norvegia.

Dacă e să ne referim la orașele europene cele mai scumpe locuințe sunt în Paris, cu un preţ mediu de peste 14.600 euro/mp pentru un apartament nou, urmat de Munchen şi Londra. 

În ţara noastră, cel mai scump oraş este Cluj-Napoca cu peste 2.300 euro/mp, urmat de București. Astfel, România este printre puținele state europene în care locuințele cele mai scumpe nu sunt în capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » România, pe locul al treilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe. Cluj-Napoca, cel mai scump oraş de la noi