Antena Meniu Search
x

Românii investesc puțin și rar în reamenajarea locuinței

Românii nu par preocupați de reamenajarea locuinței. Cei de peste 50 de ani îşi redecorează casele o dată sau de cel mult două ori în toată viaţa. Păstrează aceeaşi mobilă decenii în şir şi cel mult schimbă pernele, perdelele sau obiectele de artă.

de Redactia Observator

la 17.11.2019, 00:53

Vezi și

Românii nu par preocupați de reamenajarea locuinței. Cei de peste 50 de ani îşi redecorează casele o dată sau de cel mult două ori în toată viaţa. Păstrează aceeaşi mobilă decenii în şir şi cel mult schimbă pernele, perdelele sau obiectele de artă. Asta arată studiile. Tinerii, în schimb, sunt mai deschişi la ideea de reamenajare, dar, pentru a fi siguri că nu dau greş, încep tot mai des să apeleze la designeri de interior.

Românii cu venituri medii, din marile oraşe, sunt dispuşi să plătească pentru amenajarea locuinţei maximum zece mii de euro, arată un studiu recent. Investiţia ar cuprinde mobilierul, obiectele de decor, electronicele şi electrocasnicele. Odată aranjată casa, durează şi 15 ani până când proprietarii se gândesc la noi modificări. Spre deosebire de alţi europeni care îşi schimbă designul locuinţei chiar şi la opt ani.

Dacă cei care cu vârsta de peste 50 de ani îşi redecorează casa de maximum două ori în viaţă, tinerii sunt mai deschişi la schimbări. Şi, de multe ori, apelează la profesionişti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Suma include şi tariful specialistului care concepe tot designul. Când cresc pretenţiile, creşte şi bugetul.

O reamenajare completă a unui apartament poate dura chiar şi jumătate de an, având în vedere că muncitorii calificaţi sunt tot mai greu de găsit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Românii investesc puțin și rar în reamenajarea locuinței