Antena Meniu Search
x

Video Salarii mari şi angajaţi prea puţini, în industria IT din România. Cât câştigă un novice în domeniu

Deşi e în top când vine vorba de salarii, sectorul IT se confruntă mereu cu deficit de personal. Aşa că angajatorii îşi vânează viitorii angajaţi încă de pe băncile facultăţilor, iar jumătate din cei care lucrează în IT au sub 35 de ani. 

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 09:59

Vezi și

Datele oficiale reconfirmă faptul că în industria IT se câştigă unele dintre cele mai mari salarii din ţara noastră, astfel că pentru angajaţii din segmentul entry level, veniturile lunare pornesc de la 4.000 de lei. Iar pe măsură ce experienţa angajaţilor creşte, creşte şi salariul.

Astfel, vorbim despre o medie lunară a veniturilor de peste 6.000 de lei, ceea ce înseamnă că un novice din industria IT câştigă egal, dacă nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din ţara noastră, care era, la nivelul lunii noiembrie 2022, de 4.140 de lei. Dublu sau chiar mai mult decât salariul mediu net pe economie se câştigă tot în industria IT, în cazul angajaţilor din Tehnologia Informatiei, care au venituri de peste 10.300 de lei, lunar.

În ciuda salariilor mari, piaţa muncii din acest segment se confruntă în continuare cu deficit de personal. O putem vedea şi dacă ne uităm pe platformele de recrutare. De la începutul lunii şi până acum, pe una dintre ele s-au publicat 14.000 de joburi. 10.000 dintre ele sunt pentru segmentul entry level, iar dintre acestea, 800 sunt joburi disponibile în industria IT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Salarii mari şi angajaţi prea puţini, în industria IT din România. Cât câştigă un novice în domeniu