Antena Meniu Search
x

Video Scumpiri în lanţ, din vară. Economiştii anunţă o creştere galopantă a preţurilor

Evoluţia preţurilor ne afectează pe fiecare dintre noi. Suntem pe locul 6 în Uniunea Europeană la cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei, în luna aprilie, arată statisticile europene. Economiştii atrag atenţia că urmează să avem parte de o creştere galopantă a preţurilor.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 20.05.2021, 14:04

Vezi și

Este însă un trend la nivel european, preţurile au crescut în 23 de ţări membre, printre care şi România. De asemenea, ţara noastră a înregistrat şi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru.

Dar, oricât de mult ne-ar bucura această revenire puternică, economiştii atrag atenţia că urmează să avem parte şi de o creştere galopantă a preţurilor. Mai toate ar urma să se scumpească de la vară. 

Andra Mitu, reporter Observator: Gazele naturale, electricitatea, combustibilii, alimentele, toate se vor scumpi de la jumătatea acestui ani, avertizează economiştii.

Dacă pentru curentul electric vom plăti facturi mai mari cu 10..15 procente, pentru gazele naturale ne aşteptăm la o creştere de 25 de procente. Şi preţul barilului a revenit pe creştere, ceea ce înseamnă scumpiri la pompă de cel puţin 10 procente.

Ce categorii de români vor fi afectate, aflaţi din materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Scumpiri în lanţ, din vară. Economiştii anunţă o creştere galopantă a preţurilor