Antena Meniu Search
x

Video SURSE: Tarifele RCA, plafonate pentru cel mult 6 luni. Două variante sunt luate în calcul cu privire la preţuri

Guvernul ar putea plafona tarifele poliţelor auto obligatorii, exact aşa cum s-a întâmplat în urmă cu 7 ani. O decizie în acest sens va fi luată după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară va prezenta rezultatele controlului pe care l-a desfăşurat la liderul pieţei RCA.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 15.03.2023, 19:36

Vezi și

Plafonarea tarifelor RCA s-ar putea face pentru o perioadă de trei sau şase luni. Asta spun surse guvernamentale. Încă se analizează decizia. De altfel, ASF trebuie să vină cu o propunere concretă în acest sens către Ministerul de Finanţe.

Dacă s-ar decide plafonarea, Guvernul ar trebui să dea o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Iar plafonarea s-ar putea face la tarifele din august 2022 sau la tarifele actuale de referinţă. Dacă ar fi să facem o comparaţie, la un motor de 1,6, în august 2022 tariful de refrinţă era de 1.330 de lei. Iar acum a ajuns la 1.541 de lei.

Noile tarife de referință RCA au crescut, în medie, cu 16%, dar pentru anumite categorii de şoferi preţurile sunt mai mari şi cu 41% față de anul trecut.

Mâine, ASF ar trebui să prezinte şi raportul privind liderul pieţei RCA. Să ştim dacă societatea este sau nu solvabilă. Sau dacă am putea vorbi despre o posibilă insolvenţă. În cazul în care liderul pieţei ar intra în faliment, aproape 3 milioane de şoferi ar fi afectaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » SURSE: Tarifele RCA, plafonate pentru cel mult 6 luni. Două variante sunt luate în calcul cu privire la preţuri