Antena Meniu Search
x

Vochere cadou pentru femei de 8 martie. Câţi bani ar putea primi de Ziua Femeii 2023

8 martie 2023 vine cu surprize pentru sărbătorite. Ziua Femeii reprezintă astfel, pentru angajatori, o nouă ocazie prin care pot fi acordate vouchere cadou pentru angajate.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 17:48

Angajata
Vochere cadou pentru femei de 8 martie. Câţi bani ar putea primi de Ziua Femeii 2023 - Shutterstock

Pe lângă flori şi mărţişoare, femeile ar putea primi în acest an şi bucurii în bani de la serviciu. Încă din a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2021, prin OUG 130/2021, a fost majorat plafonul până la care tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale sunt considerate netaxabile, de la 150 la 300 lei.

Pe 8 Martie este sărbătorită la nivel mondial Ziua Internaţională a Femeii. Această dată vine cu multe atenţii şi cadouri pentru reprezentantele sexului frumos, iar în acest an am putea vorbi, în unele cazuri, şi de vouchere de până la 300 de lei.

„Aceste venituri nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii ( CAS, CASS și CAM) (art. 142 lit. b) din Codul fiscal, art. 157 alin. (2) din Codul fiscal, art. 220⁴ alin. (2) din Codul fiscal ). Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii (CAS, CASS și CAM) (Norme Metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal)”, se arată în OUG 130/2021, potrivit ANAF.

Când pot fi oferite voucherele de până la 300 de lei

Pe acelaşi subiect

Voucherele care pot ajunge la valoare maximă de 300 de lei nu sunt supuse astfel impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal. Tichetele se pot acorda în următoarele situații:

  • cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  • cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;
  • cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie

De asemenea, legea din 2021 a introdus, de asemenea, obligația de a emite toate biletele valorice, inclusive certificatele cadou, numai sub formă de card și a eliminat biletele fizice.

Acordarea voucherelor de 8 martie pentru Ziua Femeii, fără discriminări

Angajatorii care decid oferirea voucherelor cadou de 8 martie trebuie să fie atenţi pentru a nu isntaura discriminarea între angajate, indiferent de poziţia lor în companie, de salariu, de statutul marital etc. Voucherele cadou pot fi acordate și salariaților cu funcții de bază din alte companii, singurele excepții prevăzute de HG 1.045/2018,inclusive de normele de aplicarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea de tichete valorice, fiind vorba de tichete de masă și tichete culturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Vochere cadou pentru femei de 8 martie. Câţi bani ar putea primi de Ziua Femeii 2023