Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. 70.000 de români vor primi câte 750 de lei, din bani europeni

Guvernul pregătește un pachet de sprijin, in valoare de 200 de milioane de euro, pentru aproximativ 70.000 de tineri. Ministrul Investițiilor Europene a declarat în exclusivitate pentru Observator că studenții vor primi vouchere în valoare de 750 de lei pentru haine şi rechizite, vor participa la stagii de practică plătite și vor putea face cursuri de atreprenoriat ca să îşi deschidă afaceri pe bani europeni. Pe de altă parte, azi a început tipărirea celor 2,8 milioane de carduri de energie. Tot azi a devenit operațional și call center-ul unde oamenii pot suna pentru a cere informații cu privire la ajutorul de 1.400 de lei pentru plata facturilor.

De Florentina Lazăr la 25.01.2023, 15:22
Vezi și

Cardurile de energie vor fi distribuite prin intermediul poștașilor, în perioada 1-15 februarie. Prima tranșă de 700 de lei pentru plata facturilor va ajunge la oameni pe data de 20 februarie. Oamenii pot suna la nămărul 0319966, pentru a afla mai multe detalii cu privire la acest ajutor pentru plata facturilor. 25 de angajați ai Poștei Române vor răspunde la aceste apeluri.

Oamenii pot merge la orice oficiu poștal cu actul de identitate, cardul de energie, dar și factura curentă sau certificatul de validare a datoriilor, pentru a-și achita facturile. Acest lucru se poate face și la domiciliu, în momentul în care poștașul vine acasă. 

Poșta Română a cumpărat peste 7200 de cititoare optice

Pentru a putea fi operațional un astfel de program, Poșta Română a cumpărat peste 7200 de cititoare optice astfel încât, în momentul în care poștașul ajunge la locuința respectivă, facturile să poată fi plătite. Marcel Boloș a anunțat că din luna septembrie ar putea fi eligibile pentru acest program și persoanele care au un venit maxim per membru de familie de 3000 de lei și nu 2000 de lei, așa cum este în prezent. 

Pe acelaşi subiect

Așadar, în luna februarie ar putea beneficia de acest ajutor de 700 de lei pentru plata facturilor încă un milion de oameni. Tot în luna septembrie, aproximativ 50.000 de studenți care beneficiază de bursă socială vor primi vouchere în valoare de 750 de lei. Acești bani vor putea fi folosiți pentru își cumpăra rechizite, căriți, dispozitive electronice sau haine. Este anunțul făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în exclusivitate pentru Observator. Bugetul pentru această măsură este de 15 milioane de euro. 

Au fost găsite 527 de persoane care erau beneficiare ale cardului de energie, dar care înregistrează venituri pe loc de consum de peste 10.000 de euro. 

“Acum e perioada în care noi culegem aceste informaţii, declaraţia pe propria răspundere, pentru că nu doar informaţiile de acolo din declaraţie sunt suficiente, urmează interogarea bazei de date la ANAF şi clarificarea situaţiei veniturilor. Până în 15 februarie, când noi virăm banii la Poşta Română, trebuie să avem clarificate aceste lucruri din perspectiva veniturilor pe care le realizează şi a gospodăriilor. Noi finanţăm locul de consum şi consumul energetic la acest loc de consum şi din acest punct de vedere facem această analiză pentru că ar fi nefiresc ca acest ajutor de încălzire să meargă spre acele gospodării care, iată, din interogarea bazelor de date de la ANAF, 527 de beneficiari sunt în venituri medii nete pe persoană, pe loc de consum peste 10.000 de euro. Deci ar fi nefiresc. 527 de cazuri avem care au această situaţie financiară bună, peste 10.000 de euro venit mediu pe persoană pe loc de consum. Deci ceea ce face nefiresc ca ajutorul de încălzire să fie acordat. Realizează venituri din alte surse care au fost identificate la ANAF”, a mai afirmat Boloş.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » EXCLUSIV. 70.000 de români vor primi câte 750 de lei, din bani europeni