Antena Meniu Search
x

Vouchere sociale 2024. Lista beneficiarilor a fost finalizată. A fost majorat nivelul maxim al veniturilor pentru acordarea tichetelor

Ministerul Muncii anunţă joi că a finalizat listele cu peste 2,5 milioane de beneficiari ai cardurilor pentru alimente. Ministrul Muncii, Simiona Buruca Oprescu, arată că din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale, astfel că în următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie.

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 10:46

Vouchere sociale 2024. Ministerul Muncii a finalizat lista beneficiarilor
Vouchere sociale 2024. Ministerul Muncii a finalizat lista beneficiarilor - Shutterstock

”Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice, instituţii subordonate şi respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale au transmis către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene situaţia centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente: 614.358 persoane, adulţi şi copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat şi mediu, 13.098 familii cu cel puţin 2 copii în întreţinere; 3.130 familii monoparentale; 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune; 1.714.246 de pensionari 528 de persoane fără adăpost”, a anunţat Ministerul Muncii.

”Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cine sunt beneficiarii cardurilor sociale

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt: persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei; familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei; familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Vouchere sociale 2024. Lista beneficiarilor a fost finalizată. A fost majorat nivelul maxim al veniturilor pentru acordarea tichetelor