Antena Meniu Search
x

Video Zi decisivă pentru plafonarea preţurilor la alimentele de bază. Cele două moduri în care se poate face

Astăzi aflăm dacă alimentele de bază vor fi mai ieftine în perioada următoare. Reprezentanţii marilor retaileri sunt aşteptaţi să anunţe dacă sunt de acord să reducă voluntar adaosul, sau dacă lasă guvernul să decidă cum va fi aplicată această măsură.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 26.06.2023, 13:59

Vezi și

Ar trebui să aflăm astăzi, 26 iunie, informaţii concrete cu privire la modul în care va fi făcută plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază. Să ştim dacă va exista un acord voluntar în acest sens între Guvern, retaileri şi procesatori sau dacă Executivul va veni cu o hotârere. Retailerii îşi doresc un acord voluntar pentru că spun că au respectat deja mai multe înţelegeri avute cu Guvernul, cum ar fi cea referitoare la scăderea preţului la lapte cu 20%.

Datele oficiale arată că alimentele de bază s-au scumpit în medie cu 18%

De cealaltă parte, Guvernul şi-ar dori o hotărâre care să fie valabilă pentru o perioadă de 6 luni şi care să fie adoptată în următoarea şedinţă de Guvern care ar putea să aibă loc în această săptămână. Executivul vrea să scadă preţurile pentru principalele alimente de bază şi vorbim aici despre lactate, fructe, legume, carne, dar şi despre alte produse cum ar fi ulei, mălai sau făină. Încă nu se ştie pragul până la care se va face plafonarea adaosului comercial.

Datele oficiale arată că alimentele de bază s-au scumpit în medie cu 18%, dar există şi produse alimentare unde vorbim despre o creştere mai mare de 60%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Zi decisivă pentru plafonarea preţurilor la alimentele de bază. Cele două moduri în care se poate face