Antena Meniu Search
x

Video Zona în care românii cumpără tot mai multe locuințe: "Au început să fie din ce în ce mai educați"

Românii se gândesc de 10 ori înainte să cumpere o casă. Preferă să aștepte, să cerceteze piața şi să testeze toate facilităţile pe care orice imobil le pune la dispoziţie. Noutatea este că se îndreaptă acum către achiziţii cu potenţial de investiţie la malul mării şi de câţiva ani chiar şi în străinătate. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 04.10.2023, 18:10

Vezi și

În 2023, românii caută să investească în proprietăţi în care să se simtă ca în vacanţă. 

  • Alexandru Bocunescu, expert imobiliar: Foarte mulţi şi-au dat seama că pot lucra de acasă şi ce poate fi mai plăcut decât să lucrezi de acasă şi să vezi şi marea în acelaşi timp. Alţi clienţi au decis că e mai eficient financiar să deţii o locuinţă la mare pe care să o foloseşti atunci când vrei să ai o vacanţă, dar care să genereze şi profit atunci când nu te foloseşti de ea, deci trendul despre care vorbim este unul ascendent către zona de litoral. 

Românii, foarte atenți atunci când cumpără o locuință. Facilitățile, criteriu important

Mai mult, selecţionează atent fiecare ansamblu pe care îl vizitează. Comunitatea, dar şi facilităţile sunt criterii importante după care se ghidează. 

Pe acelaşi subiect
  • Alexandru Bocunescu, expert imobiliar: Clienții români au început să fie din ce în ce mai educați din punct de vedere a ceea ce caută. De la plajă certificată blue flag, până la restaurante cu specific diferit, zona de spa funcțională tot anul, piscină exterioară încălzită. 

Apartamentele cu 2 și 3 camere sunt cele mai căutate, iar pe locul 3 sunt casele poziţionate în zone cât mai ferite de agitaţia oraşelor. 

  • Adrian Negrescu, analist economic: Epoca caselor ieftine cu credite luate ușor și rapid a apus. Trebuie să ne uităm la cum arată piața imobiliară din Varșovia, din Polonia sau la Budapesta, acolo unde pe măsură ce nivelul de trăi a crescut prețurile au avansat vertiginos.

Dacă ne gândim la investiţii în afara ţării, Dubaiul rămâne cea mai căutată destinaţie când vorbim de apartamente, iar Grecia dacă ne orientăm către case de vacanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Zona în care românii cumpără tot mai multe locuințe: "Au început să fie din ce în ce mai educați"