Antena Meniu Search
x

Video 1 din 2 elevi este victima bullyingului în școlile din România. 82% au asistat cel puţin o dată la un astfel de incident

Bullyingul este o realitate în şcolile din România. Şi conform datelor oficiale, în ciuda faptului că avem şi legi care îl sancţionează, numărul cazurilor a crescut în ultimul an cu peste 30 la sută.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 16:49

Vezi și

Aşa se face că 1 din 2 elevi este victima actelor de ameninţare, de umilire sau de violenţă fizică, iar 4 din 5 copii asistă la astfel de situaţii. O analiză recentă a Organizaţiei Salvaţi Copiii arată că bullyingul în clasă, în şcoală sau chiar online afectează emoţional, an de an, sute de mii de elevi.

82% au asistat cel puţin o dată la un astfel de incident

49% sunt victime ale situaţiilor de violenţă sau ale mesajelor umilitoare transmise online, pe când 82%, un procent imens, spun că au asistat cel puţin o dată la un astfel de incident. Totuşi, doar 27% recunosc că au comis ei înşişi astfel de fapte de persecuţie sau violenţă asupra colegilor lor. 

Conform organizaţiei citate, faptele de bullying se petrec pe fondul lipsei de interes din partea sistemului de educaţie care nu a elaborat o strategie şi un plan de acţiune prin care să fie prevenit şi combătut acest comportament. Asta, deşi, aşa cum vă spuneam, există reglementări legale în vigoare privind fenomenul aflat într-o progresie îngrijorătoare. 

Conform Organizaţiei Salvaţi Copiii, în fiecare şcoală sau liceu ar trebui înfiinţat un grup de acţiune anti-bullying din care să faca parte directorul unităţii de învăţământ, profesorul consilier şcolar, trei cadre didactice formate în problematica violenţei şi doi sau mai mulţi reprezentanţi ai elevilor şi părinţilor. Rolul acestui grup ar fi de a identifica, de a preveni şi de a soluţiona situaţiile de bullying dintre elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » 1 din 2 elevi este victima bullyingului în școlile din România. 82% au asistat cel puţin o dată la un astfel de incident