Antena Meniu Search
x

Video "A căzut faţa. Nimeni nu se aştepta". Subiectul de la română care le-a dat bătăi de cap liceenilor, la simularea de la bac

Zi cu emoţii mari pentru aproape 150.000 de elevi de clasa a 12-a. În această dimineaţă, au început simulările pentru examenul de Bacalaureat. Prima probă, la care liceenii şi-au testat cunoştinţele din ultimii patru ani, a fost la Limba şi Literatura Română. Au trecut cele trei ore de examen, iar elevii au ieşit deja din sălile de clasă. Vedem şi noi câteva impresii la cald despre proba de anul acesta. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 04.03.2024, 13:59

Vezi și

- La subiectul 3 au căzut două. În primul rând, a căzut faţa, în al doilea rând, a căzut Lucian Blaga. Nimeni nu se aştepta.

- A fost cam greuţ aşa. Nu am învăţat foarte mult.

Sunt câteva impresii la cald despre proba la limba română de anul acesta. 

Simulare BAC 2024. Elevii, descurajaţi de proba la română

Pe acelaşi subiect

Subiectul al III-lea a fost de departe cel mai complicat pentru elevii de clasa a 12-a.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Am fost la mai multe licee din Capitală, la unul dintre cele mai bune instituţii de învăţământ din Bucureşti, dar şi la cele mai slab cotate, iar elevii spun cu toţii acelaşi lucru, faptul că subiectul al III-lea a fost destul de dificil sau cel puţin nu se aşteptau să primească o poezie. La profilul real, elevii au avut de scris o operă din Lucian Blaga - "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii", iar la uman au avut Ion Barbu - "Riga Crypto şi lapona Enigel". Mulţi dintre elevi au ieşit din sală chiar de la ora 10.30, deşi timpul de rezolvare pentru aceste subiecte a fost de 3 ore. Nu au avut nevoie de acest timp. Au lăsat pixul jos, pentru că li s-a părut destul de dificil. Dar, cu speranţă, spun că mai au timp până la vară să citească toate operele şi să reuşească să ia note mai mari decât la aceste simulări.

Mâine urmează proba la matematică sau istorie, iar mai apoi proba la alegere a profilului.

Calendar Simulare Bac 2024 pentru elevii clasei a XII-a

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » "A căzut faţa. Nimeni nu se aştepta". Subiectul de la română care le-a dat bătăi de cap liceenilor, la simularea de la bac