Antena Meniu Search
x
LIVE

Video A început "bătălia" pentru un loc la clasa pregătitoare. Vizele de flotant rămân o soluţie şi în acest an

Părinţii încep, astăzi, vânătoarea celei mai bune şcoli pentru copilul lor. Şi totodată, lupta pentru un loc la clasa pregătitoare. Care, de cele mai multe ori, se câştigă cu o viză de flotant. Pentru că şi în acest an, legea a rămas la fel de permisivă, iar un astfel de document se aprobă fără nicio reţinere. 

De Mădălina Iacob la 30.03.2023, 14:15
Vezi și

Doar în Capitală, sunt alocate 728 de clase pentru toamna viitoare, iar asta înseamnă aproximativ 16.000 de elevi în total care vor fi înscrişi în clasa pregătitoare din septembrie.

"Pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 1 septembrie şi până pe 31 decembrie 2023, ei se pot înscrie la şcoală, dar au nevoie şi de o evaluare psihosomatică, făcută în prealabil. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru copiii care se întorc din străinătate sau pentru cei care nu au frecventat grădiniţa. Evaluările psihosomatice se fac la CMBRAE în perioada 5-26 aprilie.

Mai departe, continuă calendarul înscrierilor abia din data de 3 mai, însă, părinţii pot depune cererile la unităţile de învăţământ, iar afişarea rezultatelor finale se va face în data de 31 mai. Vizele de flotant da, rămân în picioare şi anul acesta, pentru că nu sunt ilegale. Poate am putea să le numim imorale, ca în fiecare an, cu toate acestea autorităţile transmit părinţilor să-şi înscrie copiii în circumscripţia şcolii din zona în care locuiesc", a transmis reporterul Observator Mădălina Iacob.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » A început "bătălia" pentru un loc la clasa pregătitoare. Vizele de flotant rămân o soluţie şi în acest an