Antena Meniu Search
x

Video Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici s-a întâlnit cu un grup de tineri pasionați de istorie, de Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale

Cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nașterea istoricului Nicolae Iorga, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat o întâlnire între academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici şi un grup de tineri preocupați de istorie. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui dialog între generații și a marcat Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale. 

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 09:35

Vezi și
  • Constantin Bălăceanu Stolnici, academician: Unul dintre mesajele principale transmise de Iorga, în timpul existenței sale a fost... Să avem respect față de trecutul nostru.

Anul acesta, Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale i-a fost dedicată lui Nicolae Iorga. Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici le-a vorbit despre faimosul istoric elevilor de la Colegiul Naţional "Elena Cuza" și "Matei Basarab". Academicianul i-a ajutat pe tineri să înțeleagă mai bine rolul lui Iorga în cultura și istoria poporului român.

  • Constantin Bălăceanu Stolnici, academician: Când Iorga era tânăr îi uimea pe elevi cu memoria lui, avea o carte, o răsfoia o jumătate de oră, după putea să o recite pe dinafară.

Informaţiile oferite au fost primite cu atenţie de elevi

Pe acelaşi subiect
  • Cătălina, elevă: S-a simţit ca o gură de aer cumva acest parcurs istoric în lumea academicianului, cât şi în lumea politicianului Nicolae Iorga despre care ne-a vorbit.

La întâlnire a participat şi Alexandru Scorțar, cel mai tânăr istoric al României, care, la doar 10 ani este ghid voluntar la Muzeul Național de Istorie. De 3 ani, Alex este și membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu. 

  • Alexandru Scorțar, elev: Pentru mine marele istoric Nicolae Iorga înseamnă o figură valoroasă în conștiința românilor ce a lăsat multe lucrări valoroase pentru noi.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dorește să încurajeze tinerii să descopere valorile naționale și să le folosească drept modele. Întâlnirea simbolică dintre generații a avut loc la Institutul Naţional de istorie "Ncolae Iorga". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici s-a întâlnit cu un grup de tineri pasionați de istorie, de Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale