Antena Meniu Search
x

Foto Accident de groază în Bistrița. Zeci de animale au murit, după ce un camion încărcat cu peste 400 de oi s-a răsturnat

Accident de groază pe DN 15A, la ieşirea din comuna bistriţeană Teaca spre Reghi, după ce un camion încărcat cu peste 400 de oi s-a răsturnat. Zeci de animale au murit, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 20:24

Accident de groază în Bistrița. Zeci de animale au murit, după ce un camion încărcat cu peste 400 de oi s-a răsturnat
Accident de groază în Bistrița. Zeci de animale au murit, după ce un camion încărcat cu peste 400 de oi s-a răsturnat - ISU Bistrița Năsăud

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, la caz au intervenit două echipaje de pompieri militari şi cei din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teaca. Conducătorul camionului a scăpat nevătămat.

"Se lucrează pentru asigurarea accesului şi extragerea ovinelor din toate compartimentele autocamionului", a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Aproximativ 60 de animale au murit

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a declarat pentru AGERPRES că în camion se aflau în jur de 420 de oi, din care aproximativ 60 au murit. Şoferul, un bărbat de 36 de ani din judeţul Tulcea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Traficul rutier pe DN 15A nu a fost blocat, camionul răsturnându-se parţial în afara carosabilului. Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Ioan Bogolin, a precizat pentru AGERPRES că autocamionul încărcase animalele de la o fermă din judeţ şi se deplasa spre Tulcea.

S-a luat legătura cu un fermier din zonă, care a pus la dispoziţie o maşină pentru transportul animalelor rămase în viaţă şi a celor rănite, iar cei de la DSVSA vor verifica dacă transportul avea toate documentele în regulă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Accident de groază în Bistrița. Zeci de animale au murit, după ce un camion încărcat cu peste 400 de oi s-a răsturnat