Antena Meniu Search
x

Proiect de lege: Actele de studii ar putea să aibă de acum cod QR

Ministerul Educației a supus consultării publice un proiect de lege prin care se vor introduce coduri QR pe documentele școlare.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 18:46

Actele de studii ar putea să aibă de acum cod QR - Shutterstock

Documentul supus consultării publice este disponibil pe portalul ministerului. „Am pus în consultare publică proiectul de Hotărâre privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenților și personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar”, a anunțat, pe Facebook, Ministerul Educației.

Cod QR pe actele școlare

Codul QR va fi folosit pe numeroase acte eliberate de instituțiile din domeniul educație.

„Elementul de noutate: începând cu anul 2024, diploma de absolvire a liceului, precum și certificatul de acordare a definitivării în învățământ, urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă începând cu anul școlar 2024-2025 pentru toate formularele actelor de studii. Prin implementarea codului QR pe documentele de recunoaștere emise de CNRED se va putea accesa modulul „Verificare stadiu dosar” de pe site-ul CNRED, care are acum o nouă interfață: cnred.edu.ro”, a precizat Ministerul Educației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Proiect de lege: Actele de studii ar putea să aibă de acum cod QR