Antena Meniu Search
x

Video Agitaţie mare în jurul căminelor, studenţii fac ultimele pregătiri înainte de începerea anului universitar: "O să-mi lipsească ciorba de burtă de la mama"

Şi-au îngrămădit toată viaţa în portbagajul maşinii şi au pornit cu familia, din provincie la Bucureşti. În campusurile studenţeşti este forfotă mare. Mâine, 2 octombrie, începe anul universitar. Tinerii şi-au preluat camerele şi s-au apucat de reparaţii şi curăţenie.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.10.2023, 20:42

Vezi și

E greu de gasit un loc de parcare in zonele in care se afla si caminele studentesti. Asta pentru ca aici in Regie sunt masini venite din toate judetele tarii. Sunt studentii, cu mama, cu tata, familiile, care ii ajuta sa aduca toate lucrurile pregatitoare pentru viata de student. Campusurile studenţeşti din Bucureşti sunt un furnicar de tineri care au în bagaje, pe lângă bunătăţi de la mama, emoţii şi nostalgii. "Am si diverse tipuri de gem de la mama, cum ar fi gemul acesta de capsune. Ăsta de macese, zacusca. Cel mai dor o să-mi fie cred ca de ciorba ei de burta, sincer sa fiu", spune un student.

De luni vor începe oficial cursurile aproape 450.000 de studenţi

Mihnea şi Luca tocmai s-au cunoscut. Vor fi colegi de camera la Politehnică cel putin un an. La sarmale s-au înţeles. Mai rămâne să cadă de acord şi asupra bugetului lunar, care ajunge la aproape două mii de lei pentru unii. Cei mai organizaţi au trecut toate cheltuielile într-un tabel. Cazarea îi costă pe studenţi de la 150 de lei în căminele din Grozăveşti, până la 600 de lei în camerele individuale, cu bucătărie, din Regie. Oricum, mai au de făcut câteva reparaţii şi ceva curăţenie ca să se simtă ca acasă.

"Mi-am pus niste postere cu trupe, mi-am luat un stander pentru umerase, arata mult mai bine, se simte camera altfel. Am incercat sa fac cum arata camera mea de acasa. Mi-e dor cel mai tare de prezenta familiei, era totul mult mai simplu, venea totul pe pusa masa si acum trebuie sa ma descurc singur. Mâncarea preferată? Cartofi prajiti cu ochiuri si cu brânză deasupra", a declarat Alexandru, un student venit din Vaslui. De luni vor începe oficial cursurile aproape 450.000 de studenţi. Iar capacitatea de cazare la nivel naţional este de patru ori mai mica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Agitaţie mare în jurul căminelor, studenţii fac ultimele pregătiri înainte de începerea anului universitar: "O să-mi lipsească ciorba de burtă de la mama"