Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bianca, o tânără specialistă în Mecatronică și Inginerie, vrea să salveze victimele cu AVC cu ajutorul tehnologiei de vârf

Bianca Ghinoiu, un nume nou în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României" a Fundației Dan Voiculescu, este o tânără cercetătoare care impresionează prin ambiţia şi determinarea sa. Absolventă a unui program de masterat în Inteligență Artificială, Bianca este în prezent doctorand în cadrul Institutului de Mecanica Solidelor al Academiei Române. Tânăra realizează acum cercetări de vârf în domeniile Ingineriei Mecanice, Roboticii și Mecatronicii. 

de Redactia Observator

la 10.08.2024 , 08:10

De mică, Bianca visa să devină inginer. Astăzi, lucrează la cercetări importante, iar cu aplicația "Controlul Roboților Aerieni utilizând Electroencefalograme" a participat într-un proiect internațional în China.

"Creierul nostru emite niște semnale electrice. Electro-encefalogramele sunt aceste semnale preluate cu ajutorul unor electrozi uzi care se pun pe scalp", a explicat Bianca Ghinoiu, cercetătoare.

Cu ajutorul unei căşti speciale, se pot prelua informaţii importante. De exemplu, zona mai activă a creierului în momentul în care se desfăsoară o activitate.

Vezi și

"Dacă eu purtăm cască și îmi imaginam că mișc mâna dreaptă, îmi spunea miști mâna dreaptă. La stânga îmi spunea miști mâna stângă. În funcție de asta a fost controlată drona. La doctorat eu îmi doresc să folosesc această cască EGE tocmai pentru a ajută la recuperare oamenilor cu AVC sau în urma accidentelor, deoarece tot în cadrul Institutului avem un robot de reabilitare", a declarat  Bianca Ghinoiu.

Pe acelaşi subiect

"100 de tineri pentru dezvoltarea României", o campanie a Fundației Dan Voiculescu

"Toate aceste cercetări care se fac să-și găsească o aplicație în viața socială, tehnic-industrială. Roboți de reabilitare, roboți de recunoaștere a emoțiilor, ceea ce poate fi foarte util și în practica medicală", a spus Tudor Sireteanu, directorul Institutului de Mecanica Solidelor.

Povestea Biancăi Ghinoiu este una de inspirație, un exemplu că prin educație, muncă și determinare, tinerii din România pot atinge performanțe deosebite și pot contribui la dezvoltarea țării lor. Înscrierea sa în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României" a Fundației Dan Voiculescu este doar începutul unui drum plin de realizări și inovații.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Educaţie » Bianca, o tânără specialistă în Mecatronică și Inginerie, vrea să salveze victimele cu AVC cu ajutorul tehnologiei de vârf