Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Broşura pentru admiterea la liceu 2024, noul document care dă bătăi de cap elevilor

Peste 170.000 de elevi ar urma să îşi încerce norocul la examenul de admitere la liceu din această vară, însă misiunea micuţilor este una extrem de dificilă.

de Redactia Observator

la 14.05.2024 , 15:15

Elevii care dau examen de admitere la liceu în această vară încă nu au primit broşura cu informaţiile necesare
Elevii care dau examen de admitere la liceu în această vară încă nu au primit broşura cu informaţiile necesare

Spunem asta pentru că, pe lângă efortul pe care îl au de depus şi emoţiile pe care le implică un asemenea examen, elevii mai au bătăi de cap şi din cauza broşurii pentru admiterea la liceu 2024.

Broşura ar fi trebuit să fie publicată în cursul zilei de luni, 13 mai 2024, însă autorităţile au decis să amâne momentul. Iar motivul este unul cât se poate de uimitor. Conform edupedu.ro, Guvernul nu a aprobat Hotărârea privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru anul școlar universitar 2024 – 2025, la aproape două luni de la punerea proiectului în consultare publică, astfel că inspectoratele școlare nu pot publica Broșura pentru admiterea la liceu 2024.

Deşi poate la prima vedere nu pare, broşura respectivă este un document extrem de important. Pe baza cifrelor prezentate în broşura respectivă, elevii îşi stabilesc opţiunile pentru admiterea la liceu.

Articolul continuă după reclamă

Cum ar urma să fie disponibile circa 134.000 de locuri disponibile în liceele din toată ţara, rezultă că nu toţi elevii care termină clasa a VIII-a ar putea prinde un loc la un liceu. Iar în funcţiile de mediile cu care s-a intrat în anul precedent, elevii ştiu ce opţiuni să bifeze bazându-se pe o evaluare obiectivă a propriilor cunoştinţe.

Rămâne de văzut data la care autorităţile reuşesc să publice broşura pentru admiterea la liceu 2024, dar cert este că timpul nu este în favoarea elevilor, care mai au puţin timp până la înscrierea la primul examen cu adevărat important din viaţa lor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Educaţie » Broşura pentru admiterea la liceu 2024, noul document care dă bătăi de cap elevilor