Antena Meniu Search
x

Când se suspendă alocaţia de stat pentru copii, în România. Ce trebuie să ştie părinţii

Alocaţiile de stat pentru copii au fost majorate de curând, în România, ocazie cu care vă spunem că există o serie de situaţii în care achitarea acestor alocaţii poate fi suspendată.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 14:44

Copiii încasează alocaţie până la vârsta de 18 ani sau chiar şi după această vârstă, dacă sunt în continuare elevi
Copiii încasează alocaţie până la vârsta de 18 ani sau chiar şi după această vârstă, dacă sunt în continuare elevi - Profimedia
  • Copiii încasează alocaţie până la vârsta de 18 ani sau chiar şi după această vârstă, dacă sunt în continuare elevi.

În acest moment, alocaţia pentru copii este de circa 630 de lei pe luna, pentru copiii de până în doi ani, şi în jur de 255 de lei pentru copiii de peste doi ani dar care au până în 18 ani. În ceea ce priveşte copiii cu dizabilităţi, alocaţia se menţine în mod constant la 630 de lei pe lună, indiferent de vârstă, însă până la vârsta de 18 ani.

Mai mult, trebuie precizat că achitarea alocaţiei de stat pentru copii se efectuează şi după împlinirea vârstei de 18 ani, dacă tânărul este, în continuare, elev.

Situaţii când se suspendă alocaţia de stat

Există mai multe situaţii în care se suspendă achitarea alocaţiei de stat pentru copii 2023. Un astfel de caz apare în situaţia în care se schimbă reprezentantul legal al copilului. De asemenea, suspendarea achitării alocaţiei de stat pentru copii intervine şi în momentul în care tânărul sau reprezentantul legal al acestuia nu a încasat drepturile pe o perioadă de trei luni consecutiv.

Conform specialiştilor, în ambele cazuri, "reluarea în plată se face pe bază de cerere scrisă întocmită de reprezentantul legal al copilului care se înregistrează la direcția teritorială".

Pe de altă parte este evident că plata alocaţiei de stat pentru copil încetează dacă a survenit decesul copilului sau al tânărului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Când se suspendă alocaţia de stat pentru copii, în România. Ce trebuie să ştie părinţii