Antena Meniu Search
x

Video Copii "traşi la sorţi". Reguli noi în şcoli şi licee: cum vor fi distribuiţi elevii în clase, din toamnă

Noi reguli în şcoli. Din toamnă, procedura de formare a claselor şi de distribuire a profesorilor se schimbă. Mai exact, la clasa pregatitoare, clasa a cincea şi chiar la clasa a 9-a, colectivele de copii trebuie făcute în ordine alfabetică sau prin tragere la sorţi. Asta înseamnă că elevii de clasa a cincea de exemplu au toate şansele să aibă alţi colegi, faţă de cei din ciclul primar.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.04.2024, 15:12

Vezi și

Metodologia din acest an dă posibilitatea şcolilor să distribuie elevii doar aleatoriu, în clase. Vorbim despre tragerea la sorţi sau despre ordonarea în ordine alfabetică în funcţie de iniţială de la numele de familie. Şi este vorba despre clasa pregătitoare, dar şi despre clasa a cincea dacă se formează alte clase faţă de clasa a patra sau dacă numărul elevilor din clasa a patra este prea mare pentru a putea merge în clasa a cincea.

Şi la clasa a noua se va întâmpla acelaşi lucru. Regula nu se aplică doar elevilor, ci şi cadrelor didactice. Profesorii vor şi ei aleşi aleatoriu, traşi la sorţi sau repartizaţi în ordine alfabetică pentru a fi distribuiţi la clase. Părinţii sunt revoltaţi pentru că nu vor mai putea alege profesorul dorit pentru cei mici. Şi la clasa a noua va fi dificil, spun directorii de licee, pentru că în mod normal profesorii vor să aibă continuitate cu clasele pe care le preiau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Copii "traşi la sorţi". Reguli noi în şcoli şi licee: cum vor fi distribuiţi elevii în clase, din toamnă