Antena Meniu Search
x

Video Cultele religioase vor religia la examenul de Bacalaureat, părinţii spun nu. Reacția BOR

Cultele religioase vor religia la examenul de Bacalaureat, părinţii spun nu. Federația Națională a Părinților a făcut un sondaj, iar aproape 70 de procente din cei peste 40.000 de părinţi chestionaţi nu vor să audă de această materie în programa elevilor. Biserica Ortodoxă a reacţionat imediat. Materia ar trebui să fie opţională, şi nu obligatorie, spun ei. Reprezentanţii cultelor religioase din România au cerut modificarea celor mai noi Legi ale Educaţiei în aşa fel încât religia să nu mai fie, spun ei,  discriminată faţă de celelalte materii. 

de Redactia Observator

la 23.03.2023, 22:19

Vezi și

Cultele religioase au cerut, săptămâna trecută, într-o adresă trimisă la Ministerul Educației, ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, la fel ca alte materii din trunchiul comun.

Propunerea BOR și a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinților/elevului și parte din trunchiul comun al programei școlare este logică și justificată de realitate, susține Vasile Bănescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, prin dreptul garantat de Constituție, școlile și liceele au chiar obligația de a propune, alături de alte materii opționale, și Religia ca materie de studiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Cultele religioase vor religia la examenul de Bacalaureat, părinţii spun nu. Reacția BOR