Antena Meniu Search
x

Video Dascăli cu suflet mare. Din lipsă de personal, mai mulţi profesori pensionari aleg să facă voluntariat la biblioteca unei şcoli din Sibiu

În Sibiu, conducerea unei şcoli a apelat la voluntari, din cauza lipsei de personal. Doi dascăli se ocupă acum de biblioteca unităţii de învăţământ. Deşi sunt profesori pensionari, îşi dedică timpul elevilor cu aceeaşi pasiune de altădată. Şcoala Ion Luca Caragiale găzduieşte aproximativ 700 de elevi. 

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 08:08

Vezi și

Ne aflăm în corpul nou de clădire al şcolii generale Ion Luca Caragiale din Sibiu. Aici, biblioteca este dotată cu o sală de lectură, calculatoare şi zeci de mii de cărţi, însă angajaţii lipsesc. Conducerea unităţii de învăţământ a cerut personal, însă fără niciun rezultat. 

Constantin Simion, director şcoala Ion Luca Caragiale: Aveam de ales între a avea în unitate spaţii de genul acesta cum avem biblioteca sau multimedia, spaţii ca să le închidem sau să apelam la personalul exterior de specialitate care să ne ajute. 

Iar comunitatea a acceptat provocarea. Vali Creangă a fost profesoară de biologie. S-a pensionat în perioada pandemiei. I-a fost greu să se acomodeze cu statutul de pensionar, după ce o viaţă întreagă a fost înconjurată de copii. 

Vali Creangă, profesor voluntar: Dacă simţi că poţi, că îţi place, că vrei...da, este  bine, dacă nu, voluntariatul nu este obligatoriu. Mie îmi place.

Prima "temă" pentru profesori şi elevi: ordinea. Iar copiii sunt bucuroşi că acum se pot folosi de bibliotecă. De asemenea, şcoala din Sibiu îi îndeamnă şi pe părinţii să se implice în activităţi bazate pe voluntariat. De altfel, sunt deja câţiva care îi ajută pe elevi în diverse activităţi din laboratorul de informatică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Dascăli cu suflet mare. Din lipsă de personal, mai mulţi profesori pensionari aleg să facă voluntariat la biblioteca unei şcoli din Sibiu