Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Diplomele primite de studenți vor avea cod QR. Ce informații vor fi disponibile la scanare

Diplomele de absolvire care vor fi eliberate viitorilor absolvenţi ai învăţământului superior vor avea ca element distinctiv un cod QR, în baza căruia se va accesa o bază de date care va arăta parcursul academic integral al titularului, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 15:53

studentă Diplomele primite de studenți vor avea cod QR. Ce informații vor fi disponibile la scanare - Shutterstock (arhivă)

Această reglementare a fost aprobată miercuri printr-o hotărâre de Guvern.

"Diplomele de absolvire care vor fi eliberate viitorilor absolvenţi ai învăţământului superior înmatriculaţi în anul I de studii, începând chiar cu anul acesta universitar 2024 - 2025, vor avea ca element distinctiv un cod QR. Acest normativ se va aplica şi pentru studiile de licenţă şi pentru cele de masterat şi pentru cele de doctorat şi pentru cele de post-doctorat. Codul QR va conţine un identificator unic specific fiecărui act de studii care se va elibera absolvenţilor, iar prin scanarea acestui cod se va accesa o bază de date care va arăta parcursul academic integral al titularului acelei diplome", a precizat Constantin, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, s-a mai decis ca suplimentul la diplomă în formatul Europass, care se va elibera absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii începând cu anul universitar 2024 - 2025, să fie întocmit bilingv, în limbile română şi engleză.

Articolul continuă după reclamă

Ce este un cod QR

Pe acelaşi subiect

Un cod QR (Quick Response code) este un tip de cod de bare bidimensional care poate stoca informații și care poate fi citit rapid de un dispozitiv specializat, cum ar fi un scanner sau o cameră de pe un smartphone. Este format dintr-un pătrat care conține un model complex de puncte și linii negre pe un fundal alb.

Caracteristici ale codului QR:

Rapiditate: Poate fi citit foarte rapid, de unde și numele "Quick Response".

Capacitate mare de stocare: Spre deosebire de codurile de bare tradiționale, un cod QR poate stoca mult mai multe informații, inclusiv texte, adrese URL, contacte, locații pe hărți, etc.

Ușor de folosit: Majoritatea smartphone-urilor moderne au aplicații de scanare a codurilor QR încorporate sau disponibile prin aplicații terțe.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Educaţie » Diplomele primite de studenți vor avea cod QR. Ce informații vor fi disponibile la scanare