Antena Meniu Search
x

Video Directoarea unui liceu din Mangalia, suspendată din funcţie după ce a implementat "taxa pe xerox": "Învăţământul e gratuit din alte puncte de vedere"

În România, teoretic şi potrivit legii, învăţământul este gratuit. Practic, ştim cu toţii, mai ales părinţii, că nu este aşa şi gratuitatea e de fapt doar... pe hârtie. Ba, de multe ori, nici măcar acolo.

de Redactia Observator

la 02.02.2022, 17:46

Vezi și

La Liceul Callatis din Managalia, de exemplu, elevilor li se cere... taxă pe xerox. Pretextul: materialele cerute la clasă sunt de interes personal şi nu intră în "gratuitatea învăţământului". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Asociaţia Elevilor din Constanţa a publicat un tabel care se numea "Datorii la xerox" şi pe care profesorii de la şcoala din Mangalia l-ar fi făcut pentru elevi. Potrivit AEC elevii ar fi fost nevoiţi să-şi plătească singuri toate materialele de care aveau nevoie la şcoală.

Prima anchetă a Inspectoratului Judeţean nu a scos la iveală vina cadrelor didactice, însă la scurt timp au apărut câteva înregistrări între profesori şi elevi, iar acolo se auzea foarte clar cum copiilor le erau ceruţi bani "pentru xerox".

Inspectoratul a reluat ancheta şi a hotărât ca directoarea şi directoarea adjunctă să nu mai conducă instituţia de învăţământ. Mai mult, a fost cerut şi un audit pentru a controla toate documentele din contabilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Directoarea unui liceu din Mangalia, suspendată din funcţie după ce a implementat "taxa pe xerox": "Învăţământul e gratuit din alte puncte de vedere"