Antena Meniu Search
x

Video Elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate rămân fără bursa socială

Elevii din mediul rural care merg la liceu în alte localităţi rămân fără bursa socială. Nu sunt singurii care se află în această situaţie. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.09.2022, 12:40

Vezi și

Pe lângă elevii de liceu care învaţă în altă localitate, pentru că în localitatea în care locuiesc nu au o astfel de unitate de învăţământ şi elevii de clasa a V-a vor rămâne fără bursele de merit, în urma unui nou ordin al ministrului. Pentru acele burse de ajutor social care se dădeau până acum pentru elevii de liceu care învăţau în altă localitate nu se ţinea cont de situaţia financiară a familiei din care face parte elevul. În noul ordin nu mai este inclusă această categorie de elevi, fiind incluşi doar elevii de şcoală primară şi gimnazială aflaţi în aceste situaţii. 

Deocamdată nu au fost anunţate în mod oficial aceste lucruri, dar se pare că vorbim de probleme în ceea ce ţine de bugetul ministerului pentru a acorda aceste burse; nu ar fi suficienţi bani pentru toţi elevii aşa că s-au făcut aceste tăieri. Bursa oferită era în valoare de 200 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate rămân fără bursa socială