Antena Meniu Search
x

Video Elevii îşi vor putea alege disciplinele pe care le învaţă într-un proiect pilot care ar putea fi adoptat la nivel naţional

Elevii îşi vor putea alege disciplinele pe care le învaţă, iar profesorii nu îi vor mai evalua prin calificative. Sună foarte bine, să recunoaştem.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.09.2021, 18:02

Vezi și

Şi chiar se întâmplă asta, în şase școli din țară care vor avea începând cu acest an un sistem diferit de predare şi evaluare. Este un model aprobat de ministerul Educaţiei, care ar putea fi începutul unei reforme a educaţiei la nivel naţional.

Proiect pilot în săptămâna competenţelor 

Una dintre cele şase instituţii de învăţământ din România în care va fi implementat. Proiectul este şcoala gimnazială Dimitrie Cantemir, din Baia Mare.

Acest pilot se va numi săptămâna competenţelor. Practic este vorba de o perioadă în care elevii nu vor fi notaţi nici cu calificative, dar nici cu note. De asemenea, vor face lecţii în afara sălilor de clasă şi se vor muta timp de o săptămână în instituţiile culturale sau zonele verzi ale oraşului Baia Mare. 

În această perioadă, profesorii, dar şi dascălii vor urmări nivelul de competenţe ale fiecărui elev în parte. Din cele şase proiecte derulate în mod diferit, în şcolile în care urmează să fie implementat proiectul pilot cel mai bun, cel care va da cele mai bune rezultate în cazul elevilor va fi implementat la nivel naţional într-un număr de 60 de şcoli din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Elevii îşi vor putea alege disciplinele pe care le învaţă într-un proiect pilot care ar putea fi adoptat la nivel naţional