Antena Meniu Search
x

Video Elevii şi-ar putea pierde bursele dacă sunt prinşi cu telefonul la oră. Cum îşi păcălesc profesorii pentru a-şi putea păstra device-urile

Telefoanele şi tabletele sunt interzise la ore, însă elevii găsesc metode să ocolească regulile. La gimnaziu, dau profesorilor modele mai vechi sau chiar unele care nu funcţionează. Iar liceenii refuză din start să le predea. Susţin că tehnologia îi ajută la cusuri dar şi la ...copiat. Ministerul Educaţiei anunţă că sancţiunile merg de la mustrare până la tăierea banilor din burse. 

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 19:53

Vezi și

Mădălina Iacob, reporter Observator: La această şcoală din Capitală, toţi elevii sunt obligaţi la prima oră să predea telefoanele mobile profesorilor. În prima pauză, telefoanele ajung la etajul 1, în dulapul special amenajat pentru acest lucru. Telefonul mobil poate fi recuperat de elev doar la finalizarea cursurilor. 

Conform legii educaţiei, dar şi a regulamentului şcolar în vigoare, copiii pot folosi device-urile doar în scop educaţional. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. 

Daniela Voinea, directoare: Rugămintea noastră către părinti este la dânşii, pentru că au recunoscut că pleacă cu câte două telefoane de acasă. Tentaţia lor mare era mai puţin cu joculeţele şi reţelele de socializare, ci filmuleţele sau pozele pe care să le încarce pe reţele. 

Cum profesorii nu îi pot percheziţiona pe elevi, se merge pe încredere. La liceu, adolescenţii sunt împotriva legii. 

Pe acelaşi subiect

Florin Lixandru, secretar de stat: Nerespectarea acestei prevederi din regulament conduce la sancţiuni conform statutului elevului, de la observaţie individuală, mustrare scrisă şi gradual retragerea bursei sociale, de merit sau tehnologice.

Dincolo de copiat, distragerea atenţiei şi lipsa concentrării copiilor sunt principalele motive pentru care autorităţile au adoptat aceste măsuri în toată lumea. Mai e şi un alt argument la nivel internaţional. 

În Italia, interdicţia a intrat în vigoare din 2007. Guvernul olandez a anunţat că telefoanele mobile, tabletele si ceasurile inteligente nu vor mai fi acceptate de anul viitor. Unele ţări au interzis, în schimb, utilizarea anumitor aplicații - Danemarca și Franța au blocat Google Workspace iar în Statele Unite nu se poate folosi TikTok.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Elevii şi-ar putea pierde bursele dacă sunt prinşi cu telefonul la oră. Cum îşi păcălesc profesorii pentru a-şi putea păstra device-urile