Antena Meniu Search
x

Video "Emoţii mai mari ca la BAC". Bătaie pe locurile de la grădiniţele de stat. Care este planul de rezervă al părinţilor

Bătălie mare pentru grupa mică! Luni s-a dat startul înscrierilor, iar părinţii au stat la cozi de la prima oră ca să depună dosarele. Numai că sistemul electronic de înregistrare nu a funcţionat în toată ţara. În Bucureşti sunt multe solicitări, dar puţine locuri la stat. Copiii care nu sunt acceptaţi au doar două variante: mai stau an acasă, ori merg la privat. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 30.05.2022, 21:09

Vezi și

Deşi startul înscrierilor s-a dat la ora 9 şi jumătate, părinţii au venit mai devreme, să fie siguri că apucă să depună actele.

Reporter: Câte opţiuni de grădiniţă aveţi în momentul acesta?

Părinte: Una. (…) Locuim în zonă, o avem şi pe bunica în zonă. Noi vrem să prindem loc aici, că aici vrem.

Nadia Bubuianu, director: Avem 221 de locuri, 10 grupe, 2 mici, 4 grupe mijlocii şi 4 grupe mari. Disponibile 58 de locuri după ce am înregistrat 173 de dosare de reînscriere.

Pe acelaşi subiect

Condiţii de departajare la grădiniţe

În faţa unui număr atât de mare de cereri, pe lângă metodologia stabilită de minister, grădiniţele şi-au făcut propriile condiţii de departajare.

Nadia Bubuianu, director: Criteriile stabilite de unitatea noastră sunt ca domiciliul copiilor să fie în zonă, în circumscripţia noastră şcolară şi locul de muncă al părintelui să fie de asemenea în circumscripţia noastră.

Imaginea din faţa unităţilor de învăţământ i-a pus pe mulţi părinţi pe gânduri. Există varianta grădiniţei private, dar costurile nu sunt de neglijat. Preţul variază între 2.000 şi 5.000 de lei pe lună. Aşa că, dacă nu vor prinde loc la stat...

Bunica, bunica este planul de rezervă, că noi trebuie să ne ducem la muncă, spune un părinte.

Bătaie pe locurile de la grădiniţă în Prahova 

Bătaie pe locurile de la grădiniţă este şi în Prahova.

Se aşteaptă destul de mult, dar pentru că îl am pe cel mare aici am dorit tot aici să îl aduc, spune un părinte.

Emoţii mai mari ca la bac, pe cuvântul meu, glumeşte un alt părinte.

Locuri suficiente la grădiniţele din Galaţi

La Galaţi, în schimb, părinţii nu-şi fac probleme. Locuri sunt destule.

Adrian Silvestru, ISJ Galaţi: Avem aprobat un plan de şcolarizare de 12.266 de preşcolari. Dintre aceştia, doar pentru grupa mică avem aproape 3.200 de copilaşi.

Documentele se mai pot depune până pe 10 iunie. Părinţii vor putea opta pentru maximum 3 grădiniţe.

La nivel naţional, sunt peste 526 de mii de locuri la stat pentru preşcolari. Mai bine de jumătate sunt ocupate de copiii de grupa mijlocie şi mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » "Emoţii mai mari ca la BAC". Bătaie pe locurile de la grădiniţele de stat. Care este planul de rezervă al părinţilor