Antena Meniu Search
x

Video Anul şcolar 2022-2023. Elevii vor avea o singură medie generală pe an. Câte note vor primi, în funcţie de materie

Anul şi schimbarea în sistemul de Educaţie românesc. Dispar mediile semestriale şi va rămâne o singură medie generală, la final de clasă. În plus, din septembrie, nu se vor mai da nici teze. Părinţii şi elevii spun că s-au săturat ca în fiecare toamnă să fie nevoiţi să se adapteze altor reguli. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 30.05.2022, 20:02

Vezi și

Din toamnă, toţi elevii vor avea mai puţine note în catalog. La o singură materie, un elev trebuie să obţină un număr de note egal cu numărul de ore dintr-o săptămână plus încă trei. De exemplu, un elev de liceu care are 5 ore de matematică pe săptămână va avea la finalul anului şcolar 8 note în catalog.

O singură medie generală în anul şcolar 2022-2023

"Va fi necesară o singură medie la finalul anului şcolar. Dorim să mutăm accentul de pe note pe aceste evaluari de competenţe. Daca mă întrebaţi pe mine, vă raspund în calitate de cadru didactic şi nu de ministru că da, aş avea o evaluare specfică disciplinei pe fiecare dintre modulele de învăţare", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

"Nu facem altceva decât să ne învârtim în jurul cozii. Atât timp cât nu reglementăm foarte clar în ROFUIP perioadele de notare, ne vom putea trezi - nu e un secret, şi acum se întâmplă - cu şapte note trecute în ultimul modul", spune Robert Avram, din Consiliul Elevilor.

Pe acelaşi subiect

Când au elevii vacanţă, în funcţie de judeţ

Tezele sunt şi ele date uitării. Iar în loc de semestre, anul şcolar va fi împărţit în cinci module, alternate cu cinci vacanţe. Vacanţa din luna februarie este flexibilă de la un judeţ la altul. 30 de judeţe au ales ultima săptămână din lună, 10 judeţe - a doua săptămână, iar două judeţe, Ilfov şi Suceava, vor lua vacanţă în perioada 6-10 februarie. 

Evaluarea standardizată ar putea deveni obligatorie

Elevii susţin că e greu să facă faţă atâtor schimbări. Mai ales că astăzi, şcoala i-a luat prin surprindere cu noua evaluare standardizată. "A fost diferit că era online şi dacă făceai o greşeală se dădea Refresh şi pierdeai toate răspunsurile", mărturiseşte o elevă. 

Problema a fost că nu toate şcolile au avut tablete şi o conexiune bună la Internet, aşa că mulţi copii au fost puşi să vină cu telefoanele mobile de acasă. "Este un lucru foarte bun, să fie lăsaţi copiii să utilizeze propriile dispozitive! Altfel, oficial, toate inspectoratele şcolare judeţene ne-au asigurat că au infrastructura necesară", susţine Sorin Cîmpeanu.

"Am avut tabletă de luat de acasă şi am intrat pe un site. După ce rezolvam exerciţiul pe foaie, vedeam toate răspunsurile, mai calculam o dată şi apăsam un răspuns corect", povesteşte o elevă. De anul viitor, evaluarea standardizată ar putea fi obligatorie pentru toţi elevii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Anul şcolar 2022-2023. Elevii vor avea o singură medie generală pe an. Câte note vor primi, în funcţie de materie