Antena Meniu Search
x

Video Admitere facultate 2022: creşterea duratei de studii de la 3 la 4 ani. Studenţii care ar putea da licenţa mai târziu

Ministerul Educaţiei se pregăteşte pentru deschiderea anului universitar 2022 - 2023, iar veştile pentru studenţi se anunţă promiţătoare. După pandemia de COVID-19, care a mutat cursurile în mediul online, facultăţile ar putea continua să predea în sistem hibrid. O altă schimbare se referă la creşterea duratei programelor de licenţă de la trei la patru ani, în cazul anumitor facultăţi din România.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 08:37

Vezi și

Ministerul Educaţiei a anunţat că, din toamnă, universităţile pot preda online, dar numai după ce se vor elabora standardele necesare. E o măsură cerută de studenţi, care s-au obişnuit aşa din pandemie. Până acum, legea definea spaţiul universitar prin prezenţa simultană a studenţilor şi cadrelor didactice în aceeaşi sală. Acum a intervenit o schimbare de paradigmă, astfel încât - în funcţie de domeniu - universităţile să poată preda atât la facultate, cât şi online.

Admitere facultate. Studii de licenţă de 4 ani

O altă schimbare priveşte creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani, pentru învăţământul de Arte. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, trecerea la un număr mai mare de ani a fost luată tot la solicitarea mediului universitar. Modificarea îi vizează inclusiv pe studenţii la Teatru şi Cinematografie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Admitere facultate 2022: creşterea duratei de studii de la 3 la 4 ani. Studenţii care ar putea da licenţa mai târziu