Antena Meniu Search
x

Video Înscrieri clasa pregătitoare 2022. Părinţii pot începe de astăzi să depună cererile. Care sunt paşii de urmat

Părinţii ai căror copii vor merge din toamnă la şcoală trăiesc astăzi primele emoţii: au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Procedura se va defăşura, însă, în mai multe etape. Cererile se pot depune până pe 10 mai. Pe 10 iunie şcolile vor afişa listele finale.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.04.2022, 21:26

Vezi și

Prima etapă a procesului de înscriere la clasa pregătitoare a început astăzi cu depunerea cererilor. Însă, deşi acestea pot fi trimise online sau prin poştă, părinţii au făcut cozi în faţa unităţilor de învăţământ. Adina a venit să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare imediat după ce secretariatul școlii Carol I din Iasi s-a deschis. "Mi-am luat concediu de la servici. Urmăream de mult data asta şi metodologia. Este prioritarea numărul unu", a declarat Adina Ungureanu, părinte.

"Au vizitat multe şcoli, au cunoscut învățătorii și astăzi a început etapa în care ei iau o decizie. Încep un nou parteneriat cu o alta şcoală, colaborează cu un alt învăţător", a declarat Mimia Manolache, profesor învățământ Primar şcoala Carol I Iaşi. Unii părinți însă au avut și surprize neplăcute. Deşi stau aproape de şcoală, au aflat că sunt de fapt în zona de circumscripție a altei unităţi de învăţământ. "Întrebările lor sunt sunt din spectrul acesta al documentaţiei, al temerii că nu prind locuri, al temerii că perioada aceasta este doar de o zi sau două sau trei. Specificăm încă o dată, este o perioadă mare de timp: 11 aprilie - 10 mai", a declarat Claudia Cărăușu, director Scoala Carol I Iaşi.

Rezltatele primei sesiuni de admitere la clasa pregătitoare vor fi afişate pe data de 27 mai. Părinţii care nu vor regăsi pe liste numele copiilor lor nu trebuie să intre în panică pentru că va urma şi o a doua etapă de admitere la clasa pregătitoare în perioada 31 mai - 10 iunie. Însă indiferent cum au trimit documentaţia, părinţii trebuie să ştie că este posibil să fie nevoiţi să meargă şi fizic la şcoală pentru ca verificarea dosarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Înscrieri clasa pregătitoare 2022. Părinţii pot începe de astăzi să depună cererile. Care sunt paşii de urmat