Antena Meniu Search
x

Video Județele în care elevii învață la 16 grade în clase. Părinții se plâng că îi trimit sănătoși și se întorc răciți

Frig afară, frig şi la cursuri! Mii de elevi din toată ţara învaţă la temperaturi apropiate de cele de afară. 40% din şcolile din ţară au probleme cu stocurile de combustibili şi ar putea rămâne oricând fără căldură. Probleme sunt şi în Capitală, unde 10 şcoli au caloriferele reci, din cauza avariilor la sistemul de termoficare.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 23.11.2022, 20:02

Vezi și

Nicoleta Anastasescu, mama unui elev de clasă pregatitoare: Doamna învățătoare a încercat să pornească aerul condiționat care nu face față la clasa care este, mai mult de atât ce poate să facă dânsa, doamna director poate să ia niște decizii, atât timp cât ni se spune să aducem copiii la școala, îi luam bolnavi! Ni se spune să îi aducem îmbrăcați gros, cât de gros poți să aduci un copil, care oricum e rece la aerul pe care îl respiră.

În Capitală, la şcoală e ca şi în casele bucureştenilor. Mai puţin de jumătate din blocuri au apă caldă şi căldură la parametri nornali. Avarii sunt acum în sectoarele 1,5 şi 6.

În multe zone, temperatura maximă din sălile de clasă nu depăşeşte 16 grade

Creţu, director RADET: Zona Calea Rahovei, Sebastian, Petre Ispirescu. Ieri în timp ce CET Progresu era in manevrele de pornire ale unui cazan, au aparut neetanşeităţi. Lucrarea va mai dura cateva zile. Sunt probleme inerente la inceput de sezon pentru ca instalatiile sunt foarte vechi.

În multe zone, unde iarna şi-a intrat deja în drepturi, temperatura maximă din sălile de clasă nu depăşeşte acum 16 grade celsius. Mai precis, 881 de şcoli, grădiniţe şi creşe din România, care se încălzesc acum cu lemne, peleţi sau cărbuni, sunt în pericol să nu aibă căldură pentru copii până la primăvară.

Sorin Ion, secretar de stat, Educație: Avem Bihor, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara. Unități de învațământ care au stocul, să zicem, alarmant de mic sunt din 12 judeţe. În judeţul Bihor, o grădiniţă la Căuşani, avea stocul de 30% și avea solicitare depusă la primăria localității, sau în județul Călărași Școala gimnazială Răzvani avea stoc de 28%. Pentru toate aceste situații, am contactat inspectoratele școlare pentru a fi siguri că există soluții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Județele în care elevii învață la 16 grade în clase. Părinții se plâng că îi trimit sănătoși și se întorc răciți