Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, anunț despre reîntoarcerea elevilor la școală, după vacanța de Paște

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după ședința avută cu ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, că elevii se vor reîntoarce la școală după aceleași scenarii aplicate înainte de intrarea în vacanța de Paște. Practic, nu a fost decisă nicio măsură nouă în acest sens.

de Redactia Observator

la 08.04.2021, 22:00

Vezi și
  • Klaus Iohannis l-a convocat la o ședință pe ministrul Educației

Update 17:40: Comunicatul Administrației Prezidențiale: "Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 8 aprilie 2021, o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul căreia au fost abordate teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți participanții la procesul de învățământ.

În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare.

În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare. Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

Pe acelaşi subiect

O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți".

Știre inițială:

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şedinţa va avea loc la ora 14.00. Discuţia vine în contextul în care elevii sunt în vacanţă, iar pentru majoritatea dintre ei aceasta va continua până în 4 mai, potrivit news.ro.

Elevii din clasele terminale vor urma, însă, începând de săptămâna viitoare, cursuri online, având în vedere că urmează examenele naţionale. Încă de la luarea deciziei de a prelungi vacanţa de primăvară, autorităţile au discutat şi despre posibilitatea revenirii elevilor fizic în bănci pentru finalul anului şolar.

Acest lucru depinde, însă, de evoluţia pandemiei şi de luarea tuturor măsurilor, inclusiv testare masivă. Până acum, însă, forte puţine dintre testele rapide achiziţionate cu intenţia de a fi folosite în şcoli s-au utilizat, ministrul Sorin Cîmpeanu precizând că părinţii le consideră invazive. În replică, Ministerul Sănătăţii a transmis că alte tipuri de teste rapide nu unt suficient de concludente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Educatie » Klaus Iohannis, anunț despre reîntoarcerea elevilor la școală, după vacanța de Paște