Antena Meniu Search
x
LIVE

Ligia Deca, anunţ despre sfârşitul anului şcolar. Cum se va încheia situaţia elevilor

Greva profesorilor. Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, joi, că a fost modificat regulamentul de organizare astfel încât atunci când se vor întoarce la ore cadrele didactice să poată încheia situația școlară cu mai puține note.

De Redactia Observator la 08.06.2023, 11:36
Ligia Deca, anunţ despre sfârşitul anului şcolar. Cum se va încheia situaţia elevilor
Ligia Deca, anunţ despre sfârşitul anului şcolar. Cum se va încheia situaţia elevilor - Profimedia Images

Ligia Deca a declarat, joi, în ședința de guvern, că a continuat discuțiile pe contractul colectiv de muncă și există o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din Învățământ.

"Noi încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean, care la rândul lor organizează întâlniri cu directorii școlilor pentru a organiza un program de recuperare în a șa fel încât cadrele didactice și personalul care revine în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mișcarea aceasta de protest. Există toate premisele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului școlar și noi avem toată disponibilitatea pentru a găsi cele mai bune soluții", a spus ministrul Educației, transmite Mediafax.

"La nivelul instituțiilor de învățământ toată lumea își dorește să se reia activitatea"

Aceasta a afirmat că la nivelul instituțiilor de învățământ toată lumea își dorește să se reia activitatea pentru a se putea încheia situația școlară și a putea să fi susținute examenele naționale.

"Am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare și anume am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice cu mai puține note. Deci să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor", a mai spus Ligia Deca.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Ligia Deca, anunţ despre sfârşitul anului şcolar. Cum se va încheia situaţia elevilor