Antena Meniu Search
x

Video Meditațiile se mută la clasă: Profesorii ar putea primi în plus între 70 și 100 de lei la salariu pentru ore suplimentare

Ministerul Educaţiei caută soluţii pentru problemele presante ale învăţământului. Şi a venit rândul celebrelor meditaţii. Oficialii vor să le înlocuiască, legal, cu ore suplimentare la şcoală pentru care dascălii ar urma să fie plătiţi în plus. Nu suficient dacă ne gândim că în oraşele mari profesorii primesc sute de lei doar pentru o şedinţă individuală. De altfel, 1 din 3 elevi din România face meditaţii la cel puţin o materie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 07.03.2023, 14:08

Vezi și

Noile legi ale Educației pe care le vom vedea pe masa Guvernului au în vedere stoparea fenomenului de meditații. Cum profesorii vor putea fi plătiți pentru orele suplimentare cu elevii lor, de data aceasta la 18 ore cât are o normă didactică pe săptămână se vor putea adăuga 4 ore suplimentare plătite. 

70 -100 în plus la salariu

Dacă facem un calcul, un salariu al unui profesor de 5000 de lei, o oră suplimentară ar putea fi plătită la final de lună ar putea fi plătită undeva între 70 și 100 de lei.

Problema este că acești profesori câștigă mult mai mult cu meditațiile în privat. O familie plătește cel puțin un salariu minim pe economie pentru meditațiile unui singur copil. Tarifele sunt mult mai mari dacă vorbim de pregătirea pentru facultate, acolo o ședință individuală poate costa și până la 400 de lei în Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Meditațiile se mută la clasă: Profesorii ar putea primi în plus între 70 și 100 de lei la salariu pentru ore suplimentare