Antena Meniu Search
x

Video Mereu aproape şi împreună pentru educaţie. În luna septembrie dăruim speranţă: mii de copii primesc câte un ghiozdan complet echipat pentru şcoală

Până atunci însă să ne uităm la realitatea dureroasă. Suntem pe locul trei în rândul statelor din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a renunțării la educație, iar pandemia a contribuit la accentuarea aceastei situații. În faţa acestor date "Fundaţia Mereu Aproape" şi partenerii săi luptă de 5 ani pentru a ajuta cât mai multi copii. Iar luna septembrie este luna în care dăruim speranţă: mii de copii primesc câte un ghiozdan complet echipat pentru şcoală. Priviţi.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 20:08

Vezi și

Cinci mii de copii, 44 de şcoli, 26 de judeţe. Aşa arată, în cifre, ediţia de anul acesta a proiectului "Educaţie pentru România". Totul a început în vară, atunci când sute de voluntari s-au adunat să pregătească ghiozdanele. Mâinile dibace şi bucuria cu care se lucrează face ca totul să pară o joacă de copil. "O societate are nevoie de educaţie. Considerăm că o educaţie bună şi cu o calitate bună a oamenilor, lucrurile se pot face mult mai bine şi este nevoie", a declarat Cătălin Stroe, preşedinte Ruris, partener fundaţie. "Aici ne-a ajutat foarte mult, şi e al cincilea an în care colaborăm, cu mare bucurie, cu Fundaţia Mereu Aproape. Iar oamenii ăştia au mers pe teren înaintea noastră, în toată ţara", a declarat Camelia Dragomirescu, director marketing Ruris.

15.000 de copii au primit darurile fundaţiei

În tot acest timp, 15.000 de copii au primit darurile fundaţiei. Bucuria lor este răsplata fiecărui voluntar. La şcoala Gimnazială " Nicolae Coculescu" din Scorniceşti, judeţul Olt, 190 de micuţi stau ascunşi în spatele măştilor şi îşi primesc timid cadourile. Două sute de mii de euro au investit Fundaţia și partenerul său în educaţie în ultimii cinci ani. 65 de mii doar pentru actualul an școlar. Şi lucrurile nu se opresc aici. Chiar şi aşa, rata abandonului școlar din țara noastră a crescut constant în ultimii ani, mai ales în zonele rurale. "Sunt zeci de mii de copii în ţara asta care nu se duc la şcoală pentru că părinţii nu au posibilitate să-i trimită, pentru că nu au nişte lucruri simple, mici, poate pentru mulţi dintre noi. Uite, de exemplu, un astfel de ghiozdan. Ştii că există copii care nici nu visează la el? Noi am împlinit acest vis alături de partenerul nostru Ruris, în fiecare an o facem", spune Alessandra Stoicescu.

La Şcoală Gimnazială Bosanci din judeţul Suceava, peste 300 de elevi i-au aşteptat pe voluntari cu braţele deschise. Vizibil emoţionaţi, greu şi-au găsit cuvintele. "Pe lângă tot ceea ce e nevoie pentru a merge la şcoală, sunt aici caiete, penar, pensule, acuarele, aici este şi o cheie. Cheia care va deschide lumea pentru aceşti copii", spune Alessandra Stoicescu. "A fost chiar o surpriză şi consider că a fost o motivaţie, o încurajare pentru elevi să vină la şcoală, să fie mai atenţi cu învăţătura, cu munca lor de elev", a declarat Ileana Carvațchi, director Şcoală Gimnazială Bosanci. Mulți dintre copiii care au primit aceste daruri provin din familii numeroase şi orice ajutor e binevenit pentru ca ei să continuie şcoala. Ghiozdanul e doar un simbol. Dar el poate fi şi cheia spre o viaţă frumoasă şi fără lipsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Mereu aproape şi împreună pentru educaţie. În luna septembrie dăruim speranţă: mii de copii primesc câte un ghiozdan complet echipat pentru şcoală